Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Octombrie 2018
Vizualizari: 874
Comentează add

În Valea Jiului, peste 2000 de abonaţi ai Societăţii de Termoficare nu ştiu cu ce se vor încălzi la iarnă, după ce firma a intrat în insolvenţă.

Societatea de Termoficare din Petroşani este în insolvență

ilie-pintea

   

În Valea Jiului, peste 2000 de abonaţi ai Societăţii de Termoficare nu ştiu cu ce se vor încălzi la iarnă, după ce firma a intrat în insolvenţă.

Primăria urmează să scoată la licitaţie acest serviciu, însă procedura este una de durată, potrivit corespondentului RRA, Ilie Pintea.

Reporter: Insolvenţa Societăţii de Termoficare din Petroşani lasă peste 2000 de apartamente fără căldură şi apă caldă în această iarnă, deşi Termocentrala Paroşeni este pregătită să furnizeze agent termic în orice moment. Procedurile pentru licitarea acestui serviciu sunt unele de durată, iar punctele termice nu au fost pregătite pentru furnizare.

Samuel Dioane: Directorul Complexului Energetic Hunedoara - Noi suntem disponibili să furnizăm agentul termic în Valea Jiului şi în Deva, doar că sunt procedurile legale. Urmează licitaţia organizată de primărie, noi o să participăm la licitaţia respectivă. Dacă vom fi câştigători, clar vom furniza noi. Dacă va fi altă firmă, vom încheia un contract pentru furnizarea energiei termice în Vale.

Reporter: Falimentul Societăţii de Termoficare a fost anunţat încă din luna iulie, pentru ca abonaţii să îşi poată găsi alternative, iar autorităţile locale pregătesc licitaţia pentru aceste servicii, dar şi ajutoare de urgenţă.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani: Există o alternativă în toate locuinţele din Petroşani şi anume aceea de încălzire pe gaz metan sau pe alte surse. Există o categorie de consumatori vulnerabili. Există această posibilitate de a acorda ajutoare de încălzire.

Reporter: Societatea de Termoficare din Petroşani a ajuns în insolvenţă şi din cauza datoriilor mari acumulate de beneficiari ce depăşesc 850 000 de lei.


Etichete termoficarePetrosaniValea Jiuluicaldura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live