Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2021
Vizualizari: 86
Comentează add

Social-democraţii au depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor.

Social-democraţii au depus în Parlament un proiect de lege

radiojurnal

     Foto: cdep.ro

Social-democraţii au depus marţi, în Parlament, un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, afirmă că măsurile de austeritate vor afecta peste 7 milioane de români, iar parlamentarii trebuie să fie solidari cu aceste categorii vulnerabile.

Proiectul depus de PSD prevede modificarea statutului parlamentarilor, prevăzut în motivarea CCR, care a respins recent legea privind eliminarea pensiilor speciale, adoptată în legislatura trecută, a explicat Alfred Simonis: " Prin urmare, acest proiect face referire la abrogarea articolelor 49 și 50, care face referire la pensiile speciale. Am început cu pensiile speciale ale parlamentarilor și cred că în perioada următoare, pentru a economisi bani la bugetul de stat, pentru că, repet, austeritatea nu poate să cadă în sarcina celor care sunt vulnerabili în România, categoriile care au venituri de 10, 20, 30, 40, 50, 60 de mii de lei să nu sufere în nici un fel atunci când vorbim de austeritate într-o țară care se află într-o situație delicată."


Etichete parlament(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live