Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

1 Iunie 2019
Vizualizari: 1048
Comentează add

Câteva zeci de mii de pelerini participa la slujba în aer liber de la Şumuleu Ciuc, oficiata de papa Francisc.

Slujba papala de la Sumuleu Ciuc

oana-negrea-sfantu-gheorghe

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.        Foto: Arhiva/ facebook.com/Karpateuropa.Szekelygyors.

Câteva zeci de mii de pelerini au înfruntat ploaia şi se află acum în faţa altarului în aer liber de la Şumuleu Ciuc, un loc simbolic pentru creştinii catolici.

Muntele Şumuleu este locul în care, în fiecare an, de Rusalii, se desfășoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est.

Unii pelerini au venit încă de aseară, alții au urcat pe jos muntele în această dimineață, pe o ploaie cumplită.

Predica, pe care Papa Francisc o va rosti în timpul Liturghiei, va fi transmisă simultan în limbile română și maghiară și va fi disponibilă și pe frecvențe radio, dar și pe internet în engleză, germană și spaniolă.

Pelerinii vor avea posibilitatea să urmărească slujba pe ecranele de mari dimensiuni care sunt amplasate aici la fața locului.

La Şumuleu, există o statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria care, cu ocazia vizitei Papei, a fost scoasă din Biserica Franciscană și a fost dusă la altarul de unde Suveranul pontif va oficia Liturghia.

Organizatorii spun că Papa Francisc va oferi Sanctuarului Marian de la Şumuleu Ciuc, un trandafir din aur, așa cum face la toate locurile de mare pelerinaj dedicate Fecioarei Maria.

Pentru buna desfășurare a evenimentului s-au luat măsuri suplimentare de siguranță, în zonă fiind montate mai multe spitale mobile și puncte de prim-ajutor, dar și puncte de informare a pelerinilor.

De altfel, 67 de persoane care participau la acest eveniment în această dimineață, dintre care 36 de copii, au avut nevoie de asistență medicală, suferind diverse afecțiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă.

După cum spuneam, a plouat toată noaptea și a plouat şi în această dimineață. Acum, ploaia s-a mai oprit.

Comitetul interministerial pentru securitatea vizitei Papei Francisc apreciază că la Şumuleu sunt prezenți, în acest moment, peste 85 de mii de pelerini, iar aproximativ 14 mii de persoane dintre cele care au intrat în România, în ultimele trei zile, au declarat că vor participa la acest eveniment. 


Etichete papasumuleu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live