Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

14 Iunie 2019
Vizualizari: 294
Comentează add

Din cele 850 de milioane de euro promise celor patru organisme desemnate cu strângerea de fonduri, doar 80 de milioane au fost virate până în prezent.

Slujbă la Catedrala Notre-Dame

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, a doua zi dupa devastatorul incendiu ce a mistuit acoperisul si turla celui mai vizitat monument istoric din Europa.. Foto: Agerpres.

Arhiepiscopul Parisului ţine mâine o slujbă la Notre-Dame, pentru a arăta că celebra catedrală rămâne activă pe deplin, la două luni de la incendiul spectaculos care i-a distrus acoperişul.

Câteva zeci de persoane, mai ales preoţi, vor participa la serviciul religios, iar portul căştii de protecţie va fi obligatoriu, din motive de siguranţă.

France Presse notează că monumentul din patrimoniul UNESCO este încă în faza de consolidare, iar aproximativ o sută de muncitori continuă să lucreze la evacuarea molozului şi stabilizarea structurii.

Şantierul cel mare va fi instalat în câteva săptămâni, dar, potrivit corespondentului RADIO ROMĂNIA, din donaţiile anunţate pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame s-au concretizat până acum mai puţin de 10%.


Reporter: Daniela Coman - Din cele 850 de milioane de euro promise celor patru organisme desemnate cu strângerea de fonduri, doar 80 de milioane au fost virate până în prezent. Banii provin în special de la persoane particulare, care au făcut donaţii modeste în nume personal.

Cât priveşte sumele colosale de sute de milioane de euro promise de câteva dintre familiile cele mai bogate din Franţa, aceste fonduri sunt vărsate în etape, în funcţie de devizele de construcţie, ceea ce înseamnă că trimit banii când doresc pentru anumite lucrări.

Unul dintre motivele acestui mod de lucru ales de marii donatori ar fi să nu îi permită statului să obţină beneficii financiare prin plasarea unor sume atât de mari înainte de demararea efectivă a lucărilor la catedrală.

Multe alte promisiuni, venite de la multe comunităţi locale, dar şi de la persoane particulare, au fost retrase văzând succesul imens pe care l-au avut campaniile de strângere de fonduri şi sumele mari promise de oamenii şi companiile din toată lumea pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă de incendiul de acum două luni.


Etichete catedrala de la notre dameparisfrantaincendiureconstructieunescodonatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live