Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 325
Comentează add

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Alba

andreea-bogdan

 Foto: Gabriel Sava.

Încă un judeţ - Timiş - a depăşit, astăzi, pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Se aşteaptă ca autorităţile să ia noi măsuri pentru prevenirea raspândirii infecţiilor. Timişul este al cincilea judeţ care trece de acest prag, după Alba, Cluj, Harghita şi Sălaj. Judeţul Alba are în continuare cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor - 3,75 la mia de locuitori. Cu ultimele informaţii din zonă, corespondenta noastră, Andreea Bogdan:
 
Reporter: Cu 71 de cazuri noi de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Alba, sunt în acest moment 2.650 de cazuri active în județ. Chiar dacă Alba este în scenariul roșu de atât de multe zile, locurile din spitale nu reprezintă deocamdată o problemă. În total sunt 258 de paturi COVID în județ și 13 locuri pe secțiile ATI, 10 la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și 3 la Spitalul Municipal din Sebeș. Din acest total, astăzi mai sunt 44 de paturi COVID libere și 3 locuri libere pe secțiile ATI. Numărul testelor efectuate în județul Alba, de la începutul pandemiei și până acum se apropie de 100.000. În acest moment, cea mai mare incidență a cazurilor noi raportate în ultimele 14 zile este la Ocna Mureș - 7,53, Aiud - 6,41, Sebeș - 5,81 și Alba Iulia cu 5,57.
 
În județul Alba s-au luat mai multe măsuri și s-au intensificat și controalele pentru respectarea acestora. În localitățile cele mai afectate, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, au fost restrânse mai multe activități, iar școala a trecut în mediul online. La această dată, 190 de unități de învățământ din Alba sunt în scenariul roșu. Autoritățile se așteaptă la o scădere a numărului de îmbolnăviri o dată cu stingerea focarelor existente și încheierea anchetelor epidemiologice din jurul acestora. Pentru acest lucru, însă, este nevoie ca populația să respecte măsurile care se impun.
 
Realizator: Şi în Bucureşti, incidenţa cumulată a infectărilor în ultimele 14 zile a crescut, ajungând astăzi la 3,51. Capitala a avut şi astăzi cele mai multe noi diagnosticări cu COVID-19 - 520. La nivel naţional, au fost raportate, astăzi, 2.844 de cazuri din mai puţin de 9.000 de teste, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi 823 de pacienţi.
 
(PH)

Etichete Albacovid-19coronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live