Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

28 Februarie 2020
Vizualizari: 574
Comentează add

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi în țară. Este vorba despre un bărbat din Maramureș și de o femeie din Timișoara.

Situaţia femeii din Timişoara care a contractat coronavirusul

alina-bujanca

  Foto: Arhivă.

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi în țară. Este vorba despre un bărbat din Maramureș și de o femeie din Timișoara.

Cei doi au călătorit recent în Italia și sunt acum internați la Cluj-Napoca și Timișoara.

Urmează ca responsabilii medicali să stabilească în cadrul anchetelor epidemiologice cu cine au intrat în contact cei doi bolnavi de coronavirus pentru a putea testa și izola persoanele respective.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că femeia de 38 de ani din Timişoara a intrat în contact după ce s-a întors din Italia cu şase persoane care sunt izolate la domiciliu în acest moment şi urmează să li se facă analizele. 

Şefa DSP Timiș, Cornelia Malac: În acest moment ancheta epidemiologică se află în desfășurare și au fost contactați cei șase apropiați ai pacientei. Dacă aceste persoane vor fi asimptomatice, li se va recolta proba pentru testarea coronavirus. În această perioadă vor fi izolate la domiciliu până la obținerea rezultatului testării. 

Femeia diagnosticată cu coronavirus, care locuiește singură în Timișoara, a călătorit la Bergamo în perioada 19-20 februarie și s-a întors acasă cu avionul. Autoritățile au notificat compania aeriană pentru a oferi sprijin în identificarea persoanelor care au călătorit împreună cu aceasta, pentru a se lua măsurile care se impun.

Potrivit medicilor, pacienta se află în carantină într-o rezervă la Spitalul de Boli Infecțioase, se simte bine și este supusă unui tratament simptomatic.

Autoritățile din Timiș au pregătit 18 rezerve la Spitalul de Boli Infecțioase și alte spații pentru carantină, care vor fi activate în cazul în care vor apărea și alte cazuri de infecție cu COVID 19.

Bărbatul din Maramureș infectat cu coronavirus este internat la Cluj-Napoca, este într-o stare relativ bună, fără elemente de gravitate, a precizat prefectul de Cluj, Mircea Abrudan.


Etichete timisoaracoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live