Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2022
Vizualizari: 325
Comentează add

Evoluţia va fi semnificativă, ascendentă, în perioada următoare - spun medicii care au participat la dezbaterea "Probleme la zi", de la Radio România Actualităţii.

"Situaţia din România nu va fi aşa de uşoară ca în alte ţări" #Omicron

radiojurnal

 Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

8.600 de cazuri de COVID-19 au fost raportate azi, la prânz, iar în spitale a început din nou să crească numărul pacienţilor cu coronavirus.

Sunt peste 3.000 în prezent, din care mai bine de 400 la Terapie Intensivă.

Evoluţia va fi semnificativă, ascendentă, în perioada următoare - spun medicii care au participat la dezbaterea "Probleme la zi", de la Radio România Actualităţi şi care au subliniat că varianta Omicron, în prezent cu transmitere comunitară şi în România, este cea mai contagioasă din toate cele care au circulat până acum.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiş, a atras atenţia că presiunea pe sistemul de sănătate se va accentua, iar din cauza diferenţei semnificative în privinţa ratei de vaccinare anti-COVID-19, la noi valul 5 va avea alt impact decât în celelate ţări europene:


Horea Timiş: Veştile bune despre varianta Omicron şi despre fazele clinice se bazează pe o populaţie majoritar vaccinată. Imaginaţi-vă că Omicron, în România, pe o creştere exponenţială, care este deja mult mai accentuată decât în orice ţară din Uniunea Europeană, se întâmplă pe o populaţie majoritar nevaccinată. Deci, cu siguranţă, situaţia din România nu va fi aşa de uşoară ca în alte ţări. Deci, ne aşteptăm categoric la o colapsare a unor servicii cum ar fi 112 şi sistemul de Ambulanţă va fi greu pus la încercare. Într-adevăr, multe cazuri uşoare şi moderate cu tratament la domiciliu în urmărirea medicilor de familie, dar dacă vedem partea României, cu deficitul de medici de familie, vom observa că mulţi pacienţi nu vor putea fi urmăriţi corect, avem aceste centre de evaluare, care trebuie să facă faţă la un număr-record de pacienţi, în viitor.


Etichete omicroncoronavirusromaniamedicispitaleinfectariprobleme la zi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live