Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

19 Martie 2020
Vizualizari: 922
Comentează add

În Italia, numărul victimelor se apropie de totalul înregistrat în regiunea Hubei din China, zona unde a a apărut virusul.

Situația din Italia #coronavirus

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Guvernele lumii încearcă să găsească soluţiile optime pentru sprijinirea sistemelor sanitare suprasolicitate şi pentru atenuarea efectelor economice produse de limitarea circulaţiei, în timp ce mai multe centre de cercetare testează posibile tratamente pentru COVID-19 sau vaccinuri.

Măsurile de urgenţă sunt impuse de faptul că noul coronavirus continuă să se răspândească - datele centralizate pe harta întocmită de Universitatea de Medicină Johns Hopkins indică în această dimineaţă aproape 219.000 de cazuri de COVID-19 confirmate pe glob şi peste 8.800 de decese.

În timp ce China a ajuns să nu mai aibă transmitere locală, iar cazurile noi raportate provin doar de la persoane care vin din străinătate, în Europa, situaţia continuă să se înrăutăţească - cifrele sunt în creştere, atât în privinţa cazurilor noi identificate, cât şi în cea a deceselor.

În Italia, numărul victimelor se apropie de totalul înregistrat în regiunea Hubei din China, zona unde a a apărut virusul.

În 24 de ore s-au înregistrat 4.207 cazuri noi de coronavirus, 2.257 în stare gravă la terapie intensivă, iar 2.978 de pacienți au murit; 475 numai în ultima zi, cea mai mare creștere de la declanșarea epidemiei de coronavirus în nordul peninsulei.

Din cele 35.713 cazuri, 4.025 s-au recuperat cu succes.

Printre persoanele decedate, în mare parte cu vârstă de peste 60 de ani, se află și 17 persoane sub 50 de ani, dintre care cinci, toate de sex masculin, cu vârste cuprinse între 31 și 39 de ani, cu grave patologii ca de exemplu: hipertensiunea arterială, diabet și cardiopatie ischemică.

Potrivit Institutului Superior de Sănătate, 48,5 la sută dintre decedaţi sufereau de trei sau mai multe dintre aceste patologii, iar 25,6 la sută de două patologii.

Numai trei dintre acești pacienţi, doi dintre ei chiar medici, nu aveau nici un fel de altă patologie.


Etichete (ii)italiacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live