Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

19 August 2021
Vizualizari: 340
Comentează add

Premierul Boris Johnson a fost ţinta criticilor unor parlamentari din toate partidele, pentru modul în care a gestionat criza şi retragerea din Afganistan.

Situaţia din Afganistan a fost discutată şi în Parlamentul Marii Britani

aura-neag-londra

      Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

Situaţia din Afganistan a fost discutată şi în Parlamentul Marii Britanii, ţară care a avut o contribuţie semnificativă la efortul de război.
 
Premierul Boris Johnson a fost ţinta criticilor unor parlamentari din toate partidele, pentru modul în care a gestionat criza şi retragerea din Afganistan.
 
Premierul britanic, Boris Johnson, a fost sever criticat în plenul Parlamentului, pentru maniera în care au fost retrase trupele britanice din Afganistan şi prăbuşirea de facto a statului afgan. Domnul Johnson a declarat, însă, că este o iluzie să crezi că Marea Britanie singură ar fi putut opri recucerirea ţării de către talibani.
 
Boris Johnson: Vestul nu putea să continue această misiune condusă de Statele Unite, o misiuine iniţiată şi executată în apărarea Americii, fără logistica, puterea militară terestră şi aeriană ale Americii.
 
În cadrul unei şedinţe extraordinare a Legislativului de la Londra, parlamentari după parlamentari, inclusiv din partea Partidului Conservator, la putere, au avut aprecieri ostile la adresa domnului Johnson. Liderul opoziţiei, Keir Starmer, de la Partidul Laburist, a spus că, atât premierul, cât şi ministrul de externe, au răspuns acestei crize prin a merge în vacanţă.
 
Keir Starmer: Ministrul de externe nici măcar nu a vorbit cu ambasadorii din regiune în timpul căderii capitalei Kabul în mâna talibanilor. Nu poţi coordona un răspuns internaţional la această criză, de pe plajă.
 
Între timp, în Afganistan continuă operaţiunea de evacuare. Ambasadorul britanic a declarat că întreg personalul diplomatic face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a-i scoate din ţară pe cetăţenii britanici şi pe cei afgani care au lucrat pentru instituţii birtanice.
 

Etichete parlamentul britanicmarea britanieafganistan(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live