Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

21 August 2020
Vizualizari: 965
Comentează add

Situaţia de la Căminul de Vârstnici din Costești "a scăpat de sub control"

cristina-moise-buzau

 Foto: Arhiva/ Gabriel Sava.

Autorităţile au anunţat ieri 1.346 de cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, din peste 24.300 de teste efectuate. Aceasta înseamnă că 5,5 la sută dintre teste au fost pozitive.
 
Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Bucureşti, Bihor şi Prahova. Totalul îmbolnăvirilor se apropie de 75 de mii. Ieri au fost raportate şi 48 de decese, bilanţul celor care au murit, în ţara noastră, în contextul epidemiei, ajungând la 3.154 de persoane.
 
La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internaţi 489 de pacienţi.
 
Continuă să apară noi focare sau să se extindă cele vechi, în special la centrele pentru îngrijirea persoanelor în vârstă sau în spitale. O astfel de situaţie se înregistrează în judeţul Buzău, de unde relatează corespondenta noastră Cristina Moise.
 
Reporter: Situaţia de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Costești a scăpat de sub control, spun reprezentanţii Instituției Prefectului judeţului Buzău, prin purtătorul de cuvânt
 
Denisa Baciu. 33 de beneficiari şi angajați sunt pozitivi, iar patru bătrâni au decedat în spital. Pentru ceilalţi 24 de angajaţi şi beneficiari au fost impuse restricţii ca în perioada stării de urgenţă: personalul medical  stă la serviciu două săptămâni, urmate de două săptămâni în izolare la domiciliu.
 
În aceeaşi notă gravă este și situația din Centrul pentru Persoane Vârstnice Alexandru Marghiloman din oraşul Buzău, unde sunt nu mai puţin de 32 de noi cazuri de COVID-19.
 
(PH)
 

Etichete Căminul pentru Persoane Vârstnice din CosteștiBuzau(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live