Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

6 Mai 2019
Vizualizari: 577
Comentează add

Pe teritoriul României a ajuns sistemul de apărare anti-rachetă THADD. Dispozitivele au fost transportat în ţara noastră cu două aeronave: C-17 Globemaster III și un C Hercules.

Sistemul THADD a ajuns în România Sistemul THADD a ajuns în România - Conține video

radu-dobritoiu

Courtesy of sgt. Jason Epperson US Army.

Pe teritoriul României a ajuns sistemul de apărare anti-rachetă THADD. Dispozitivele au fost transportate în ţara noastră cu două aeronave: C-17 Globemaster III și un C-130 Hercules, avioane care au aterizat la Baza Aeriană Mihai Kogălniceanu.


Militari americani au descărcat un lansator tip THAAD (Teminal High Altitude Area Defense), un radar și echipamentele complementare - informează DVIDShub.net.  Informaţia a fost condirmată pentru RRA de surse militare citate de Radu Dobriţoiu.

Sistemul THAAD va fi desfășurat doar în România și va fi comandat de Comandamentul Aerian Aliat. El va înlocui sistemul NATO  Aegis Ashore de la Deveselu pe durata mentenanței și îmbunătățirii componentelor, proceduri efectuate conform planificării.

Redactorul nostru Radu Dobriţoiu aminteşte că sistemul anti-rachetă Aegis Ashore instalat în cadrul Bazei Militare 99 Deveselu va parcurge un proces de actualizare, planificat anterior, în conformitate cu deciziile adoptate la nivel NATO şi cu acordul bilateral încheiat între România şi Statele Unite ale Americii. În perioada de mentenanţă apărarea anti-rachetă va fi asigurată de sistemul american THADD sosit în România.

Trimiterea în România a sistemului THAAD are ca scop sprijinirea misiunii NATO Ballistic Missile Defense și întărirea implicării Statelor Unite ale Americii în privința apărări aliaților NATO.
 


Etichete THAAD Romaniasistem THAAD Romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live