Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

20 Septembrie 2018
Vizualizari: 993
Comentează add

Noul sistem de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "Ro-alert" va fi testat în judeţul Neamţ

Sistemul Ro-ALERT, testat în judeţul Neamț

geanina-buftea

Foto: https://ro-alert.ro/

Noul sistem de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "Ro-alert" va fi testat, începând de astăzi, în judeţul Neamţ.

În următoarele zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va trimite mesaje de avertizare pentru posesorii de telefoane mobile din mai multe oraşe şi comune ale judeţului.

În intervalul orar 17:00-19:00 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va trimite mesaje de avertizare într-un punct aflat la intersecţia judeţelor Neamţ, Iaşi şi Vaslui, iar vineri, 21 septembrie, în municipiile Piatra Neamţ şi Roman, oraşul Târgu Neamţ şi comuna Poiana Teiului.

Luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va transmite mesajele de avertizare în toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Neamţ.

Miercuri, 26 septembrie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va trimite mesajele de avertizare în toate unităţile administrativ-teritoriale din România.

Sistemul "Ro-alert" este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, indundaţii ameninţătoare, atacuri teroriste şi alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Pentru ca utilizatorii să poată recepţiona mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza modelelor existente pe site-ul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, dar şi pe site-ul Inspectoratului General.


Etichete ro-alerttestatneamtsistem de avertizareisumesaje de avertizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live