Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Ianuarie 2017
Vizualizari: 775
Comentează add

Sistemul digital de raportare pentru SMURD, unităţi de primiri urgenţe şi serviciile judeţene de Ambulanţă ar putea înlocui fişele de hârtie după 1 martie.

Sistemul digital de raportare pentru SMURD

florin-lepadatu

 

Sistemul digital de raportare pentru SMURD, unităţi de primiri urgenţe şi serviciile judeţene de Ambulanţă ar putea înlocui fişele de hârtie după 1 martie, a anunţat, duminică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Sistemul va ajuta să se renunţe la completarea fişelor pentru pacienţi pe suport de hârtie şi va alinia România la standardele ţărilor europene, unde asemenea documente nu se mai folosesc nici în ambulanţe, nici în UPU, fiind total înlocuite cu raportările digitale.

"Sistemul digital de raportare este deja utilizat, rata de raportare la SMURD depăşind 90%, la Ambulanţă mai avem zone în care nu se raportează complet, doar parţial, iar la UPU iarăşi parţial.

Suntem încă în faza de testare şi încercăm ca, până la sfârşitul lunii februarie, să îl folosim ca sistem principal de raportare.

Încercăm ca, de la 1 martie, să ajungem către oprirea utilizării hârtiei în sistem, vom scoate treptat hârtia şi vom folosi doar sistemul digital de raportare.

Fişele pacienţilor nu vor mai fi completate pe hârtie. Nu suntem primii care facem acest lucru, sunt foarte multe ţări în care nu se mai foloseşte hârtia nici pe ambulanţe, nici în UPU-uri, ci se folosesc doar raportări digitale.

Sper ca acest sistem să intre în utilizare maximă din martie, sper să putem reuşi cel puţin pe o parte, dacă nu total să intrăm 100% pe sistemul digital", a declarat Raed Arafat.


Etichete Raed ArafatSMURD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live