Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

18 Octombrie 2021
Vizualizari: 247
Comentează add

Sistemul de sănătate românesc se află într-o situaţie critică, în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Sistemul de sănătate românesc se află într-o situaţie critică

-

Sistemul de sănătate românesc se află într-o situaţie critică, în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus. În secţiile de Terapie Intensivă, unde sunt trataţi pacienţi în stare gravă, se află în prezent peste 1.750 de pacienţi. Invitat în rubrica "Apel matinal" la Radio România Actualităţi, preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a reiterat apelul către români, de a se vaccina, pentru că multe decese asociate COVID-19 ar fi putut fi evitate, dacă persoanele respective ar fi primit serul. El a criticat atitudinea unor medici care îşi exprimă în spaţiul public opiniile împotriva vaccinării şi a anuţat că va susţine sancţionarea acestora:

Daniel Coriu: Medicul în faţa publicului are un rol social important. El este un profesionist, el exprimă o opinie medicală, el transmite o informaţie corectă, bazată pe dovezi ştiinţifice. Nu are voie să emită opinii personale nevalidate ştiinţific. Acesta este motivul pentru care noi am decis să intervenim şi să cerem o modificare legislativă care să permită suspendarea mediului, dreptului de liberă practică în timpul anchetei disciplinare. Acest /.../ va fi luată de o comisie disciplinară care va constata existenţa faptelor şi în momentul în care s-a declanşat ancheta, suspendarea îşi produce efectele.

De altfel, România ar urma să primească o delegaţie a Organizaţie Mondiale a Sănătăţii, care va discuta cu oficialităţile de la Bucureşti despre campania de vaccinare în ţara noastră. La o populaţie de 19 milioane de locuitori, doar 6 milioane de persoane s-au imunizat. Un interes crescând, însă, a fost în ultimele zile, când au trecut pragul centrelor de vaccinare zeci de mii de români.


Etichete (ii)spitaleaglomeratiecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live