Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2014
Vizualizari: 1676
Comentează add

Sistemul de pensii se confruntă cu un adevărat cerc vicios în care numărul celor care muncesc şi contribuie este mult mai mic decât cel al pensionarilor, spune guvernatorul BNR.

Sistemul de pensii se confruntă "cu un cerc vicios"

radiojurnal

Mugur Isărescu Foto: captură Youtube

Una dintre problemele importante cu care se confruntă România este dezechilibrul din sistemul de asigurări sociale, a atras atenţia astăzi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Sistemul de pensii se confruntă cu un adevărat cerc vicios în care numărul celor care muncesc şi contribuie este mult mai mic decât cel al pensionarilor, spune guvernatorul BNR în cadrul unei dezbateri.

El a adăugat că nu este suficient să declari că sprijini crearea de locuri de muncă pentru ca acest lucru să se şi întâmple.

"Nu poţi să tragi de sistemul ăsta, adică să ai pretenţii decât dacă ai cel puţin unu la unu, egalitate, un număr de contribuabili egal cu numărul de beneficiari. Şi nu există încă şi situaţia durează de 14 ani şi nu tinde /starea/ de a se îmbunătăţi decât prin crearea de locuri de muncă.

"Tot ce am constatat, aproape toate guvernele declară "creăm locuri de muncă", dar rezultatul nu este uşor de atins, nu înseamnă că, dacă vrei, şi poţi să creezi locuri de muncă", spune Mugur Isărescu.

La dezbaterea de astăzi participă şi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

El a declarat că, pentru a ieşi din actualul cerc vicios, este nevoie de o reformare majoră a sistemului de asigurări sociale.

Sistemul de pensii, consideră preşedintele Consiliului Fiscal, trebuie să trateze corect contribuabilii, să prevadă plafoane maxime la toate contribuţiile şi să elimine favoritismele pentru diverse categorii sociale.


Etichete asigurăriBNRşomajMugur IsărescuIonuţ Dumitru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live