Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Mai 2022
Vizualizari: 218
Comentează add

Sistemul de impozitare nu se va modifica în acest an, dau asigurări liderii PNL şi PSD.

Sistemul de impozitare nu se va modifica în acest an

florin-lepadatu

 Foto: facebook.com.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Liderii PNL și PSD dau asigurări că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, deci nu vor exista taxe noi.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu admit însă că la Ministerul de Finanțe se fac analize și scenarii cu privire la o eventuală schimbare a Codului Fiscal.


Reporter: Alina Bordeiașu - ”Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, spunea că este necesară o optimizarea fiscalității în țara noastră ce aruncă se face o analiză în acest sens. El nu a menționat însă dacă PNL rămâne în continuare adeptul cotei unice de impozitare. Şi președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că nu vor exista noi taxe sau impozite. El a admis că se lucrează la modificarea Codului Fiscal și amintit că social-democrații susțin un sistem progresiv de impozitare, așa cum există în țări, precum: Germania, Italia sau Spania. Liderii PSD și PNL au precizat că orice modificare a Codului Fiscal va fi mai întâi discutată cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Din opoziție, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut că, în loc să scadă cheltuielile statului, PSD și PNL vor să crească taxele și să introducă un impozit progresiv. În opinia USR, acesta reprezintă o povară suplimentară pe cei care fac performanță.”


Etichete Titluriimpozitetaxe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live