Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 486
Comentează add

Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, a reluat la discuţii criticile la adresa BNR. Preşedintele PNL cere puterii să înceteze atacurile la adresa BNR.

"Singurii vinovaţi de prăbuşirea leului sunt guvernanţii", susţine L. Orban

radiojurnal

 Consiliul National al PNL, Palatul Parlamentului, august 2018. Foto: captura facebook.com/pnl.ro/videos.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu a dat curs invitaţiei de a participa la şedinţa Comisiei Economice din Senat pentru a discuta despre evoluţia indicelui Robor, în funcţie de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei.

Senatorul Daniel Zamfir a reluat la discuţii criticile la adresa BNR, dar şi a băncilor comerciale, susţinând că mecanismul prin care este stabilit Robor este viciat.

În schimb, liberalii cer puterii să înceteze atacurile la adresa BNR.

"Singurii vinovaţi de prăbuşirea leului sunt guvernanţii. Penru că ei sunt cei care au generat deficitul comercial, ei sunt cei care, iată, imediat suntem pe 1 februarie şi nu avem o lege a bugetului de stat care să fie aprobată. Ei scot peste noapte ordonanţă  după ordonanţă care creează instabilitate, nelinişte, agitaţie, pe toate pieţele din România, în special în domeniul financiar-bancar. Orice atac din partea PSD împotriva BNR nu arată decât un singur lucru, că PSD vrea să pună mâna şi pe BNR", consideră liderul PNL, Ludovic Orban.


Etichete Mugur Isărescu,Daniel ZamfirROBORBNRLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live