Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

15 Iulie 2012
Vizualizari: 1197
Comentează add

Confederaţiile spaniole pregătesc o mobilizare generală în 70 de oraşe, dar nu exclud şi o grevă generală. Sindicaliştii au avertizat că măsurile guvernului vor sărăci societatea.

Sindicatele din Spania pregătesc manifestaţii de amploare

annamaria-damian

Manifestaţii în Spania. Foto: Arhiva Reuters.

În Spania, sindicatele anunţă că vor organiza joi, 19 iulie, manifestaţii de amploare împotriva măsurilor de austeritate aprobate vineri, de guvern.

Printre acestea se numără reducerea ajutorului de şomaj, majorarea TVA şi a impozitelor pentru persoanele fizice autorizate, dar şi anularea primei de Crăciun pentru funcţionarii publici.

Confederaţiile spaniole pregătesc o mobilizare generală în 70 de oraşe, dar nu exclud şi o grevă generală.

Sindicatele Comiciones Obreras şi Uniunea Generală a Muncitorilor au făcut un apel la societatea spaniolă pentru a participa la manifestaţii şi au anunţat că au în vedere un calendar de mitinguri până la sfârşitul anului.

La conferinţa de presă comună, sindicaliştii au avertizat că măsurile guvernului Rajoy vor sărăci societatea şi vor adânci recesiunea economică.

În plus, ei au remarcat că programul guvernului este total opus celui electoral, din toamna anului trecut, care a dus la preluarea puterii de către conservatori.

Măsurile aprobate, între care reducerea ajutorului de şomaj, majorarea TVA şi a impozitelor pentru persoanele fizice autorizate, vor duce la creşterea şomajului şi reprezintă o lovitură pentru clasa medie din Spania.

Sindicaliştii au mai spus că executivul Rajoy ar trebui să convoace un referendum pentru măsurile ce au ca obiectiv reducerea deficitului public.


Etichete Spaniasindicatemanifestaţiişomajgrevă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live