Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Trandafir

11 Martie 2014
Vizualizari: 1101
Comentează add

Sindicatele din metalurgie afiliate Cartel Alfa anunţă că vor protesta joi la sediul guvernului pentru a cere modificări legislative cu privire la regimul energiei regenerabile.

Sindicatele din metalurgie "vor protesta joi la guvern"

catalin-trandafir

Foto: Arhivă Agerpres.

Sindicatele din metalurgie afiliate confederaţiei Cartel Alfa pichetează mâine sediul Curţii Constituţionale.

Sindicaliştii au programat totodată pentru joi un miting de protest în faţa guvernului.

Potrivit liderului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, sindicaliştii cer modificări legislative imediate cu privire la regimul energiei regenerabile şi avertizează cu privire la efectele liberalizării preţului la gaze naturale şi energie.

"Lipsa măsurilor luate în domeniu şi programul brusc de creştere a preţurilor la gazele naturale, dar şi impactul costurilor suplimentare atât pentru cetăţean, dar mai ales pentru sistemul economic, la energia regenerabilă fac ca cel puţin două sectoare importante, cum este metalurgia şi chimia, petrochimia, să fie puse sub semnul întrebării şi al delocalizării.

"Delocalizare care ne va costa nu numai salariaţii din domeniu, dar şi salariaţii de pe orizontala acestei industrii, estimatul şi evidenţa pe care o avem noi astăzi arată peste 150 de mii de locuri de muncă pierdute", spune Bogdan Hossu.

El a explicat că prima etapă a protestului se desfăşoară la sediul Curţii Constituţionale, în condiţiile în care sindicatele au contestat legislaţia criticată la Curte prin intermediul Avocatul Poporului.


Etichete guvernsindicatCartel AlfametalurgieBogdan Hossuenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live