Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

9 Martie 2017
Vizualizari: 579
Comentează add

Salariile din Educaţie vor creşte în medie cu 57%, a declarat preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, după negocierile de astăzi de la Ministerul Muncii.

Sindicate: Salariile din Educaţie vor creşte în medie cu 57%

alis-georgescu

Foto: captură video.

Salariile din Educaţie vor creşte în medie cu 57%, a declarat preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, după negocierile de astăzi de la Ministerul Muncii pe marginea legii salarizării unitare.

Sindicaliştii din Educaţie au declarat că propunerile pe care le-au făcut pe Legea salarizării unitare au fost respectate parţial.

Creşterile salariale din Educaţie vor fi făcute eşalonat până în anul 2021.

Majoritatea profesorilor vor avea salariile mai mari cu pste 50%. Salariile debutanţilor din sistemul preuniversitar vor fi dublul salariului minim pe economie, ajungând la aproximativ 3.500 de lei pe lună brut.

Totodată au menţionat că profesorii vor primi şi vouchere de vacanţă.

Sindicaliştii au mai propus ca în Legea salarizării unitare din sectorul bugetar să se regăsească şi faptul că cei care au 25 de ani vechime în învăţământul preuniversitar şi nu numai să poată ajunge la un nivel salarial cât mai ridicat cu putinţă.

O altă propunere introdusă în Legea salarizării unitare este crearea unui fond de premiere de cel puţin 5%, care să fie acordat pe baza unor criterii cuantificabile foarte clare.

Liderul Federaţiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor: "Am solicitat Ministerului Muncii întrunirea unei comisii tehice care efectiv va lucra pe partea de grilă, pentru că mai sunt corecţii de făcut, mai sunt funcţii care nu se regăsesc în variantele care au fost prezentate în momentul de faţă.

"În momentul în care grilele vor fi finalizate, categoric ele vor deveni publice şi se va şti foarte clar ce anume va fi înaintat către Parlamentul României spre dezbatere şi aprobare ulterioară".

Mâine sunt aşteptaţi aici, la Ministerul Muncii, pentru propuneri şi negocieri pe Legea salarizării unitare, şi sindicaliştii care reprezintă sectorul cultural./dursache/schelaru


Etichete salariile din Educaţiecresterepreşedintele Federaţiei "Spiru Haret"Marius Nistor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live