Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 August 2018
Vizualizari: 444
Comentează add

Liderul sindical, Ion Rădoi, a precizat că s-a făcut un memorandum în baza căruia trebuia să fie angajaţi circa 700 de salariaţi.

Sindicaliştii de la METROREX spun că există risc ptr siguranţa circulaţiei

-

  Pichet de protest organizat de reprezentantii Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), la Ministerul Transporturilor (20.08.2018). Foto: Agerpres.

Aproximativ 300 de sindicalişti de la Metrorex au protestat, ieri, la Ministerul Transporturilor şi au ameninţat că, din toamnă, sunt dispuşi să declanşeze greva generală.

Nemulţumirile lor vizează stadiul negocierilor privind noul contract colectiv de muncă şi situaţia financiară a companiei.

Sindicaliştii susţin că sunt probleme de siguranţă a circulaţiei, deoarece nu există personal suficient pentru întreţinerea ramelor de metrou şi a instalaţiilor din subteran.

Liderul sindical, Ion Rădoi, a precizat că există risc pentru siguranţa circulaţiei. 

Ion Rădoi: S-a făcut un memorandum în baza căruia trebuia să angajăm circa 700 de salariaţi pentru siguranţa circulaţiei. Nu avem personalul necesar, nu avem personalul pregătit. Am ajuns ca un salariat să alerge în trei staţii, vă spun că e lipsă de siguranţă. acum chiar există risc 

Un alt motiv al nemulţumirilor sindicaliştilor îl reprezintă decizia Ministerului Transporturilor de a refuza să prelungească, din nou, contractul pentru închirierea spaţiilor comerciale de la metrou, care expiră pe 26 septembrie.

De cealaltă parte, ministerul de resort consideră că aceasta ar fi, de fapt, principala problemă a protestelor, a transmis redactorul RRA, Alexandru Lancuzov. 


Etichete metrorexsindicaliştiprotest. ministerul transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live