Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

10 Februarie 2021
Vizualizari: 319
Comentează add

Sindicaliștii de la Metrou amenință că din martie ar putea declanșa conflictul de muncă și se poate ajunge la oprirea metroului.

Sindicaliști de la Metrorex, protest la Ministerul Transporturilor

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov.

Sindicaliștii de la Metrou amenință că din martie ar putea declanșa conflictul de muncă și se poate ajunge la oprirea metroului

Metrorex : Deficit de personal de 1000 de oameni la aprox. 5000 de angajați

Peste 200 de sindicaliști de la Metrou (mai mult decât prevede legea)  au protestat astăzi, la Ministerul Transporturilor solicitând demisia ministrului Cătălin Drulă și amenințând că de luna viitoare ar putea declanșa un conflict de muncă inclusiv cu oprirea parțială a circulației în subteran.

Președintele Sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi a recunoscut că, la sfârșitul anului angajații au primit o majorare de 18 % iar salariul mediu NET la Metrorex este de aprox. 7000 de lei și cer Ministerului să respecte noul Contract Colectiv de Muncă.

Reamintim că, Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Metrorex și verifică în ce condiții, angajații Metrorex au primit o majorare salarială de 18 % dar și situația celor două contracte pentru spațiile comerciale și publicitare de la metrou încheiate între Metrorex și firma Sindicatului.


Etichete metrorexsindicateministerul transporturilorcatalin drula(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live