Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

25 Septembrie 2015
Vizualizari: 709
Comentează add

Specialiştii din domeniile muzeal şi academic au vorbit despre manuscrise rare şi despre despre oameni de ştiinţă din România care au contribuit la progresul mondial.

Simpozionul "Istorie şi patrimoniu cultural", la Bucureşti

alla-stancaru-lunca

Muzeul Municipiului Bucureşti. Foto: captură video.

Prima ediţie a simpozionului "Istorie şi patrimoniu cultural" a avut loc astăzi în Capitală.

Evenimentul, organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti în colaborare cu Universitatea "Friedrich Schiller" din Germania, va fi organizat anual şi îşi propune să pună la dispoziţia profesioniştilor din domeniu o platformă de prezentare a celor mai recente studii şi cercetări.

"Am dorit în primul rând colegii mei să aibă acces şi la alte direcţii şi să se îndrepte şi către alte oportunităţi. De aceea avem parteneriat cu o universitate străină, este prima colaborare, vin doi profesori de la Jena care au comunicări despre orăşenii români dintr-un oraş vechi maghiar, Satu-Mare, şi despre aromânii din Balcani pe compartimentele lor etnice, megloromâni în mod special. Deci este vorba de cercetare de teren în ambele cazuri, ceea ce în România se face mai greu", a spus directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru.

Specialiştii din domeniile muzeal şi academic prezenţi la simpozion au vorbit, de asemenea, despre manuscrise rare, piese din patrimoniul artistic şi tehnic, precum şi despre oameni de ştiinţă din România care au contribuit la progresul mondial. 


Etichete ştiri BucureştiMuzeul Municipiului Bucureşti"Istorie şi patrimoniu cultural"simpozionAdrian Majurucercetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live