Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Adriana Leu

29 August 2013
Vizualizari: 917
Comentează add

Comisarii Olli Rehn şi Kristalina Georgieva participă joi la Simpozionul Economic din cadrul Forumului European Alpbach din Austria.

Simpozion Economic în cadrul Forumului European Alpbach Simpozion Economic în cadrul Forumului European Alpbach - Conține audio

adriana-leu

EuranetPlus.

Comisarii Olli Rehn şi Kristalina Georgieva participă joi la Simpozionul Economic din cadrul Forumului European Alpbach din Austria, în care se discută despre experienţa şi valorile Europei.

Oameni de ştiinţă, economişti şi politicieni se întâlnesc anual în Austria, pentru un dialog deschis şi interdisciplinar, în cadrul Forumului European Alpbach, care a avut loc prima dată în august 1945.

Creat pentru a promova integrarea europeană şi pentru a contribui la dezvoltarea democraţiei în Europa, forumul se preocupă anul acesta de “Experienţă şi valori", pentru că, se precizează în prezentarea evenimentului, în prezent relaţia din aceste două concepte este văzută ca una care naşte tensiuni.

Devenit tradiţie, forumul reuneşte anul acesta aproape 4.000 de persoane din peste 60 de ţări.

Audio: Simpozion Economic în cadrul Forumului European Alpbach din Austria.

Joi la discuţii vor lua parte şi Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare Olli Rehn, alături de Kristalina Georgieva, Comisarul european pentru Cooperare Internaţională şi Ajutor Umanitar.

În cadrul Simpozionului Economic din cadrul Forumului de la Alpbach, comisarul Olli Rehn, alături de specialişti în cercetare, indistrie şi ecomonie vor încerca să găsească răspunsuri la întrebări de actualitate.

Printre acestea, dacă Europa se confruntă cu o perioadă mai lungă de stagnare, dacă sistemul social şi economic al Europei reprezintă un model, dacă este nevoie să se adapteze cadrul instituţional al Uniunii Europene pentru a se genera o creştere durabilă şi pentru a fi create locuri de muncă, dar şi dacă ar trebui redefinite conceptele de "creştere" şi "bunăstare".

Comisarul european Olli Rehn a declarat recent că Europa îndeplineşte condiţiile pentru a fi înregistrată creşterea economică, măsurile de protecţie financiară sunt operaţionale, deficitul fiscal s-a redus iar reformele naţionale şi Europene au fost realizate.

Pe de altă parte, Comisarul european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi răspuns la crize, Kristalina Georgieva, va aborda în cadrul întâlnirii de joi subiectul referitor la modul în care Uniunea Europeană şi ONU pot contribui împreună la furnizarea de ajutor umanitar în cel mai eficient mod acolo unde este cel mai necesar.

Recent, comisarul Georgieva a declarat că, în ciuda crizei, Europa a rămas cea mai sigură sursă de ajutor pentru oamenii care devin victime ale conflictelor sau catastrofelor.


Etichete EuranetPlusUECEOlli RehnKristalina GeorgievaForumul European Alpbach

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live