Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Iulie 2020
Vizualizari: 749
Comentează add

Numărul doi în tenisul mondial, Simona Halep, s-a retras de la turneul Ladies Open de luna viitoare din Palermo.

Simona Halep s-a retras de la turneul Ladies Open din Palermo

radio-romania-actualitati

Simona Halep. Foto: Arhivă.

Numărul doi în tenisul mondial, Simona Halep, s-a retras de la turneul Ladies Open de luna viitoare din Palermo în urma deciziei Italiei de a impune obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din România și Bulgaria, în contextul pandemiei de coronavirus, au anunțat, duminică, organizatorii competiției sportive.

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a anunțat, vineri, că persoanele care au fost în România și Bulgaria în ultimele 14 zile vor fi carantinate la sosirea în Italia, măsură menită a preveni importurile de cazuri COVID-19.

"Am aflat cu profundă tristețe decizia numărului doi de a renunța la participarea sa", a anunțat, printr-un comunicat, Oliviero Palma. Palermo va fi primul eveniment profesional de tenis din cadrul WTA și din cadrul turnelului masculin ATP Tours după o pauză de cinci luni, competiție ce urmează a lua startul la 3 august, în capitala siciliană.

"Având în vedere creșterea din ultima vreme a cazurilor de infecție COVID-19 din România și reticența personală privind călătoriile aeriene internaționale în această perioadă, am luat greaua decizie de a mă retrage de la Palermo", a anunțat Simona Halep pe platforma Twitter. "Vreau să mulțumesc directorului turnamentului și ministrului italian al sănătății pentru toate eforturile lor în ce mă privește meu și doresc o săptămână de succes turneului".

Halep, campioana en-titre de la Wimbledon și câștigătoarea Turneului de tenis de la Roland Garros 2018, și-a anunțat participarea și la competiția din Praga ce urmează a lua startul la 10 august. Italia a fost prima țară europeană grav afectată de noul coronavirus însă numărul cazurilor zilnice de infecție raportat acum este o fracție din cel înregistrat în luna martie. Italia a înregistrat peste 35 de mii de decese din cauza infecției COVID-19.

Autoritățile din Palermo au anunțat că organizatorii au transmis în regim de urgență o scrisoare ministrului italian al sănătății, solicitând instituirea de excepții în cazul jucătorilor de tenis participanți la evenimentul sportiv. "Ieri eram optimiști și am anunțat staff-ul lui Halep despre faptul că jucătorii profesioniști nu sunt obligați să intre în carantină", au transmis autoritățile din Palermo.

"Suntem cuprinși de amărăciune și profund dezamăgiți". Turneul de la Palermo va avea reguli stricte de prevenție și toți jucătorii vor fi testați pentru COVID-19 înainte de sosire, la sosire și la fiecare patru zile consecutiv, transmite Reuters citat de RADOR.

(RS)


Etichete Simona Haleps-a retrasturneul Ladies Open din Palermo(RS)teniscarantinacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live