Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Simona Halep primire emoţionantă la aeroport

Simona Halep a sosit la București luni, 9 octombrie, în ziua în care a devenit oficial numărul 1 WTA. Sportiva a fost primită la aeroport pe covorul roșu.

09 Octombrie 2017, 17:56

Prima româncă numărul 1 mondial în tenis, Simona Halep, a revenit în ţară astăzi cu o cursă a companiei Aeroflot. Aeronava a oprit în faţa Salonului Prezidenţial şi prima care a coborât a fost jucătoarea română, urmată de mama ei. Simona Halep a fost întâmpinată de preşedintele FRT, George Cosac şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, care i-au oferti buchete de flori şi un balon reprezentând cifra 1.

Iata declaraţiile făcute la aeroport de Simona Halep, felicitată de ministrul Marius Dunca.

Marius Dunca: Bună ziua tuturor! Mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei de a o aştepta acasă pe campioana inimilor noastre.

Simona, bine ai venit acasă! Te felicit pentru rezultatul extraordinar, te felicit pentru întreaga carieră, pentru seriozitate, determinare, profesionalism şi pentru dragostea pe care o ai faţă de ţară. Îţi mulţumesc din partea tuturor românilor! Îţi mulţumesc din suflet pentru ce ai realizat pentru această ţară! Şi eşti prima în lume, ai demonstrat că nimic nu este impoibil, că prin muncă, prin consecvenţă poţi să fi prima. Eşti prima în lume, eşti prima în inimile noastre. Îţi urez succese şi realizări în toate turneele! Eşti un model pentru ţara noastră, eşti un model pentru tineri şi vei rămâne un model şi în istorie, pentru generaţii întregi. Felicitări şi sincere felicitări încă o dată!

Simona Halep: Mulţumesc mult!

Bună ziua! Foarte mulţi oameni... În primul rând, vreau să-i mulţumesc domnului ministru pentru aceste cuvinte. Este chiar o onoare să fiu astăzi aici, în faţa dumneavoastră, şi chiar dumneavoastră aţi făcut ziua aceasta mai frumoasă, aşteptându-mă atat de călduros. Vă mulţumesc!

După cum se vede, sunt emoţionată. Visul meu a devenit realitate şi mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta o să rămână în istorie pentru totdeauna şi că o româncă a fost numărul 1 modial în tenisul feminin. Mă bucur că eu sunt acea persoană.

Bineînţeles că vreau să mulţumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani deja - mă simt cam bătrână, dar nu sunt -, celor care au organizat această primire, antrenorilor, oamenilor care m-au susţinut necondiţionat şi, bineînţeles, familiei mele, care a crezut întotdeauna că o să ajung aici unde sunt astăzi.

Teo nu este pe aici, dar îi mulţumesc că are grijă de mine şi că mă pune la treabă mereu; echipei Kinetic, care are grijă să nu mă accidentez - chiar am avut un parcurs destul de bun, din punctul acesta de vedere. Andrei, care nu este aici, dar este alături de mine astăzi - încă mai am banda lui, manşeta lui de la Roland Garros din 2008 - fiind idolul meu atunci, i-am cerut manşeta. Mă bucur că astăzi este alături de mine. Bineînţeles că lui Darren - chiar dacă el nu înţelege, o să-şi traducă aceste cuvinte. Îi mulţumesc că a crezut din prima clipă în care am început să lucrăm împreună că pot să ajung numărul 1. Şi unei persoane foarte speciale, care mă sprijină, şi pentru îndrumarea lui - îi mulţumesc domnului Ţiriac pentru tot ce a făcut pentru mine şi că a crezut că pot să ajung aici. Doamna Ruzici, care este mai mult decât un manager - îi mulţumesc pentru susţinere. Şi, bineînţeles, ce pot să zic... mă bucur că sunt acasă, mă bucur că sunt alături de dumneavoastră, şi această zi va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu. Mulţumesc!

Acum vă ascult.

Întrebare: /.../ George Cosac spunea ceva mai devreme că performanţa ta poate fi comparată cu câştigarea Campionatului Mondial de către echipa naţională de fotbal a României.

Simona Halep: Da, sunt două sporturi diferite. Bineînţeles că fotbalul cred că rămâne pe primul loc la noi în ţară. Este un sport de echipă... Aici este un sport individual. Mă bucur că se vorbeşte aşa de frumos despre acest lucru. Pentru mine este un vis devenit realitate şi cu siguranţă înseamnă enorm.

Întrebare: /.../

Simona Halep: Am primit cateva sute de mesaje, şi vreau să mulţumesc tuturor pentru cuvintele frumoase. Nu pot să spun un singur mesaj, pentru că sunt multe deosebite.

Întrebare: Când ai început să conştientizezi practic că eşti pe locul 1?

Simona Halep: După ce am câştigat acel meci cu Ostapenko şi am ţinut în braţe numărul 1; atunci am realizat că într-adevăr s-a întâmplat şi că sunt, chiar sunt numărul unu mondial.

Întrebare: /.../ cu a patra minge de meci. /.../ ai ratat trei ocazii /.../

Simona Halep: Nu a fost deloc uşor. Presiunea a fost mereu şi am resimţit-o foarte tare. Bineînţeles că mi-am dorit de fiecare dată când am jucat. La Roland Garros a fost primul moment în care aş fi putut să fiu numărul 1 şi să câştig şi turneul de Grand Slam, dar nu s-a întâmplat. Însă nu am renunţat, am continuat să cred că se va întâmpla, am muncit chiar mai mult, iar meciul de la US Open pot să zic că m-a ajutat mai mult, mi-a dat mai multă încredere şi am muncit mai mult pe teren ca să pot să fac acest vis realitate chiar în Asia, unde nu am jucat mereu bine, dar aici s-a întâmplat.

Întrebare: Ce se va schimba de acum încolo pentru tine?

Simona Halep: Absolut nimic. Cred că va fi din ce în ce mai greu. Sunt momente în care poate o să-mi fie şi mai greu decât până acum. Însă această zi cu siguranţă mă va ajuta să ajung şi mai sus.

Întrebare: Gică Hagi spunea despre tine că eşti peste generaţia lor de aur. /.../

Simona Halep: Au fost numărul unu în sufletele noastre, ale românilor, aşa că pot să zic că sunt pe acelaşi loc... îndrăznesc să spun că sunt pe acelaşi loc cu ei. Mereu a fost modelul meu Gheorghe Hagi, în viaţă şi în sport, sşa că este plăcut să aud cuvinte frumoase.

Întrebare: Gică Popescu împlineşte astăzi 50 de ani. Dacă ai /.../

Simona Halep: Am văzut o poză pe internet. La mulţi ani! Îi doresc multă sănătate, să fie sănătos, fericit şi tot ce-şi doreşte el să se îndeplinească.

Întrebare: Ai deschis site-ul WTA, să-ţi vezi numele acolo?

Simona Halep: Fratele meu mi-a trimis poză. Mi-a zis: "Când aterizezi, să vezi prima poză cu numărul 1 mondial"; şi am văzut-o, da.

Întrebare: Ce pariu /.../, dacă devii nr.1 mondial?

Simona Halep: Ce pariu?!

Întrebare: Aţi facut pariu? Că de obicei...

Simona Halep: Nu, nu am făcut. N-am fost inspiraţi; n-am fost eu inspirată, de fapt.

Întrebare: Îţi faci un cadou pentru că ai devenit numărul 1 mondial?

Simona Halep: Mi-e greu să spun acum. Ceva, un obiect, e prea puţin ca să definească bucuria pe care o simt că am ajuns numărul 1. Vom vedea pe parcurs, dar cadoul meu să fie sănătate; să am sănătate să pot juca mulţi ani.

Întrebare: Domnul Ţiriac spunea ceva, cu câteva zile în urmă, că îi este foarte greu să urmărească meciurile tale. Are foarte mari emoţii.

Simona Halep: E un lucru bun, din punctul meu de vedere. Înseamnă că-i pasă şi că suferă alături de mine. Da, nu este uşor, cred că pentru nimeni, să urmărească meciurile mele, însă eu simt tot timpul susţinerea tuturor, chiar şi a celor care mă critică. În unele momente sunt foarte buni şi le mulţumesc şi lor.

Întrebare: Simona, este clar că în spatele tău stă o viaţă plină de sacrificii. Aş vrea să te întreb care este cel mai important lucru la care ai renunţat; sau cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut.

Simona Halep: Chiar vorbeam cu mama mea că au fost mulţi ani de când am început tenisul şi multe greutăţi, bineînţeles, sacrificii, însă sâmbătă, când am ţinut acel număr unu în braţe, am uitat tot. Nu pot să spun că am avut o viaţă grea, sau o carieră grea. Bineînţeles, am avut multe momente dificile, însă succesul când apare şi împlinirea profesională schimbă tot şi... se cam uită.

Întrebare: Acum care este cel mai mare vis pe care-l ai?

Simona Halep: Să câştig un turneu de Grand Slam şi să mă menţin cât se poate de mult pe locul unu... dacă se va putea.

Întrebare: Ce urmează pentru tine? Ai ajuns acasă... Ce urmează?

Simona Halep: Să mă bucur două zile, să mă odihnesc. După aceea, înapoi pe teren şi la Singapore.

Întrebare: La Turneul Campioanelor va fi presiunea mai mare acum, că eşti liderul?

Simona Halep: Nu cred. Nu cred că aş putea avea mai mare presiune decât am avut săptămâna trecută, în fiecare meci. Dorinţă de a ajunge a fost mult prea mare şi un pic m-a copleşit în finală. Însă nu cred că voi avea presiune. Bineînţeles că-mi doresc foarte mult să fac o treabă bună, însă trebuie să mă şi bucur de ceea ce am realizat până acum.

Întrebare: De obicei, WTA dă un trofeu pentru nr.1 mondial. Tu l-ai primit?

Simona Halep: Nu l-am primit. Poate o să-l primesc. Sper!

Întrebare: De la jucătoarele /.../ ai primit mesaje; care a fost cea care te-a felicitat dintre primele?

Simona Halep: Am văzut multe poze de pe Twitter cu multe jucătoare care m-au felicitat - eu nu am Twitter pe telefon - şi m-am bucurat. Însă un mesaj pe Instagram, personal şi deosebit, a fost de la Serena. Nu mă aşteptam. Ştiam că este o persoană deosebită şi specială, însă mesajul ei chiar m-a bucurat enorm; poate cel mai important mesaj pe care l-am primit. Şi mi-a scris şi cuvinte frumoase. Eu nu am avut curajul să o felicit atunci cand a născut, aşa că am făcut-o acum, şi pot să spun că nu este doar o jucătoare... cea mai bună jucătoare din lume, este şi un om deosebit.

-: Felicitări!

Simona Halep: Mulţumesc!

Transcriere RADOR

Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-1
Sport 26 Aprilie 2024, 00:06

Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-1

Golul a fost marcat de Daniel Bîrligea, în minutul 71.

Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj 0-1
Xavi continuă cu Barca
Sport 25 Aprilie 2024, 19:45

Xavi continuă cu Barca

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez: "În ianuarie, mă gândeam că ar fi mai bine să plec, dar acum văd lucrurile altfel".

Xavi continuă cu Barca
Superliga de fotbal: Sepsi - FCSB 2-2
Sport 25 Aprilie 2024, 09:42

Superliga de fotbal: Sepsi - FCSB 2-2

La Ovidiu, Farul mai face un pas mare spre consolidarea locului 2 în clasament după 3-1 cu Rapid.

Superliga de fotbal: Sepsi - FCSB 2-2
Contracronometru Olimpic la RRA
Sport 24 Aprilie 2024, 22:25

Contracronometru Olimpic la RRA

O nouă ediție a emisiunii Contracronometru dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris, cu detalii de la Ambasada Franței la...

Contracronometru Olimpic la RRA
EURO 2024: Olimpiu Moruțan ratează turneul final
Sport 24 Aprilie 2024, 18:22

EURO 2024: Olimpiu Moruțan ratează turneul final

Olimpiu Moruțan a jucat în 15 partide pentru România și a marcat un gol

EURO 2024: Olimpiu Moruțan ratează turneul final
CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare
Sport 24 Aprilie 2024, 08:42

CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare

Echipa feminină de baschet CSM Constanța a dominat acest sezon intern, atât în campionat, cât și în Cupă.

CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare
Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Sport 23 Aprilie 2024, 22:57

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri

În Superliga de fotbal FC Botoșani a învins-o pe Dinamo cu 2-1 în etapa a 6-a din play-out.

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Sport 23 Aprilie 2024, 22:34

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern

Victorie grea pentru campioana României la handbal masculin Dinamo București, în prima manșă din sferturile de finală ale...

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern