Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

1 Decembrie 2013
Vizualizari: 2226
Comentează add

Tricolorul României a plutit pe cerul Sibiului, sub privirile a 12.000 de oameni, un număr record pentru un astfel de moment.

Simbolul Marii Uniri a sosit din văzduh, la Târgu-Mureş

raul-matis-targu-mures

Foto: Raul Matiş

Aproximativ 12.000 de mureşeni – cifră record pentru un astfel de moment – au participat, la Târgu Mureş, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

Cei prezenţi au avut surpriza să asiste la un moment inedit, constând în saltul unui paraşutist din înaltul cerului şi aterizarea sa în centrul oraşului, pentru a-i înmâna prefectului judeţului tricolorul românesc.

Potrivit comandantul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureş, general de brigadă Adrian Ciolponea, militarul care a efectuat saltul cu tricolorul este sergentul major Pop Gabriel, din cadrul batalionului 1 Operaţii Speciale, multiplu campion naţional, la ora actuală vicecampion naţional la paraşutări de precizie.

Saltul s-a efectuat de la înălţimea de 1500 de metri, cu deschidere la 1200 de metri, o zonă de paraşutare foarte grea, în mijlocul oraşului, printre stâlpi de iluminat public, fire de înaltă tensiune şi clădiri care provoacă turbioane destul de greu de controlat pentru aterizarea în perfectă siguranţă.


Sergentul major Pop Gabriel purtând, spre sol, tricolorul României. Foto: Raul Matiş

Manifestările de Ziua Naţională a României, de la Târgu Mureş, au mai inclus expoziţia de tehnică militară, depuneri de coroane cu ceremonial militar, defilarea gărzii de onoare dar şi o paradă a portului popular.

Manifestările se încheia seara, când va avea loc retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Târgu Mureş, urmată de spectacolul intitulat „Marea Unire”


Etichete Ziua Naţională 20131 DecembrieZiua Naţională a RomânieiTârgu-MureşsărbătoareZiua Uniriiconcertesalt cu paraşutatricolor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live