Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

7 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1004
Comentează add

În caz de victorie la parlamentare a formaţiunii politice Poporul Libertăţii, liderul ei Angelino Alfano va fi propus prim ministru iar Silvio Berlusconi, ministru al economiei.

Silvio Berlusconi ar vrea să fie ministrul economiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Premierul italian Silvio Berlusconi. Foto: Arhivă.

Silvio Berlusconi şi-a prezentat luni intenţiile în privinţa alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii februarie.

În caz de victorie: liderul formaţiunii sale politice Poporul Libertăţii - PdL – Angelino Alfano, va fi propus ca prim ministru, iar el – Silvio Berlusconi va ocupa locul de ministrul al economie, în vreme ce aliatul său Roberto Maroni, liderul Ligii Nordului va candida pentru funcţia de guvernator al regiunii Lombardia, cea mai bogată şi dezvoltată regiune din Italia.

Toate acestea desigur dacă va câştiga coaliţia de centru-dreapta.

Anunţul a fost făcut chair de Silvio Berlusconi după o noapte de negocieri între Poporul Libertăţii (PdL, de centru-dreapta) şi mişcarea populistă de dreapta Liga Nordului.

Fostul prim ministru a mai subliniat că el va decide toate funcţiile, în caz de victorie, inclusiv propunerea pentru alegerea unui nou şef al statului, dat fiind ca în luna mai va expira mandatul pe şapte ani al actualului preşedinte al Republicii Italiene, Giorgio Napolitano. 

Potrivit ultimelor sondaje, PdL este creditat cu aproximativ 20% din preferinţele de vot ale electoratului italian, în vreme ce coaliţia de centru-stânga condusă de liderul Partidului Democrat (PD), Pierluigi Bersani, ar putea obţine peste 30% din voturi.

Pe lângă alegerile legislative de la 24 şi 25 februarie, în trei regiuni din Italia, în urma demisiei executivelor locale, implicate în scandaluri de corupţie izbucnite la sfârşitul anului 2012, se vor desfăşura şi alegeri regionale.

Este vorba de regiunile Lombardia, din partea de nord a Italiei, Lazio, din partea de centru şi Molise din sudul Peninsulei.


Etichete Poporul LibertăţiiAngelino AlfanoSilvio BerlusconiRoberto MaroniLiga NorduluiItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live