Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

15 Ianuarie 2020
Vizualizari: 441
Comentează add

Nominalizarea a fost făcută de organizatorii competiţiei "20 European Best Destinations" care are ca scop promovarea culturii şi turismului în Europa.

Sibiul nominalizat pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană

carmen-vulcan-sibiu

 Sibiu. Foto: Agerpres.

Sibiul a fost nominalizat să concureze, în anul 2020, pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană. Nominalizarea a fost făcută de organizatorii competiţiei "20 European Best Destinations", o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles, care are ca scop promovarea culturii şi turismului în Europa, a anunţat astăzi Primăria Sibiu, printr-un comunicat de presă.

În competiţia pentru cea mai bună destinaţie turistică de pe continent, oraşul Sibiu concurează alături de destinaţii turistice renumite, precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik. În candidatura depusă, Primăria Municipiului Sibiu promovează, conform cerinţelor formularului, cinci atuuri ale destinaţiei turistice Sibiu: centrul istoric cu obiectivele turistice, muzeele şi bisericile Sibiului, evenimentele şi activităţile turistice şi împrejurimile oraşului care fac oraşul şi mai atractiv.

“Sibiul este o destinaţie unică în Europa, o locaţie autentică ce oferă vizitatorilor ceva pe gustul fiecăruia, experienţe reale şi unice, într-o destinaţie frumoasă. Datorită eforturilor autorităţilor locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vieţii, fiind unul dintre cele mai apreciate oraşe europene de locuitori, dar în egală măsură şi de investitori, startup-uri şi companii. Catedralele sale, casele colorate, clădirile pastel de pe strada Nicolae Bălcescu, dar şi numeroasele sale instituţii culturale, precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice, cum este Podul Minciunilor, aduc faimă internaţională Sibiului, un oraş care cunoaşte în prezent o creştere a vizibilitaţii şi pe reţelele sociale, fiind una dintre locaţiile care arată foarte bine pe Instagram.”, motivează organizatorii - Asociaţia European Best Destinations - alegerea Sibiului în calitate de nominalizat, invitând oraşul să participe în competiţie.

Competiţia pentru desemnarea celei mai bune destinaţii turistice din Europa se desfăşoară în perioada 15 ianuarie - 5 februarie, iar primarul Sibiului, Astrid Fodor, îi îndeamna pe sibieni şi pe cei care iubesc Sibiul, să voteze pe site-ul competiţiei: http://vote.ebdest.în/.

Asociaţia European Best Destinations colaborează din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene şi este partener al reţelei EDEN (European Destinations of Excellence Network). Destinaţiile promovate de această platformă se bucură de un număr de peste cinci milioane de vizitatori ai site-ului web şi de peste 90.000 de persoane care urmăresc publicaţiile platformei pe canalele de socializare.


Etichete Astrid FodorSibiuturismEuropean Best Destinations

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live