Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

26 Octombrie 2009
Vizualizari: 1724
Comentează add

Timp de o săptămână, peste 100 de pelicule cu poveşti de viaţă adevarată, surprinse pe toate meridianele lumii, vor fi prezentate la cea de-a X-a ediţie a festivalului "Astra Film".

Sibiul - Capitala filmului documentar

carmen-vulcan-sibiu

La Sibiu, şi-a deschis porţile cel mai important festival internaţional de film documentar din Europa Centrala şi de Est, "Astra Film".

În compeţiţia festivalului, în cele 4 secţiuni: Internaţional, Europa, România şi Student, vor intra 65 de documentare din 35 de ţări, care au fost selecţionate din peste 1000 de filme înscrise în festival.

Această ediţie aniversară marchează şi împlinirea a douăzeci de ani de film documentar românesc postcomunist, pentru care organizatorii au pregătit programe speciale. „ Made in Romania", „ este doar unul dintre ele şi prezintă 13 documentare, realizate de cineaşti străini şi români, despre realităţile româneşti.

De altfel filmul care deschide oficial festivalul, în această seară, „ Carmen face cunoştinţă cu Borat” este realizat de o regizoare din Olanda. Filmul spune povestea unei tinere din satul Glod, devenit celebru după filmările făcute aici pentru controversata peliculă de ficţiune” Borat” .

În premieră, Astra Film Fest are proiecţii speciale pentru copii de şcoală primară. Sub titlul "Dimineţile lumii” au fost adunate 10 filme, dublate în limba română, care prezintă poveşti din viaţa unor copii din Finlanda, Maroc, India, Cambodgia, SUA, Japonia, Senegal şi Mexic.

Proiecţiile au loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.


Etichete astra filmdocumentarfilmsibiucapitala culturala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live