Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 Aprilie 2019
Vizualizari: 937
Comentează add

Autorităţile din Sibiu introduc noi reguli şi taxe mai mari pentru serviciile de salubritate pentru a încuraja colectarea selectivă a gunoiului.

Sibiu: Noi reguli şi taxe mai mari pentru serviciile de salubritate

-

Autorităţile din Sibiu introduc noi reguli şi taxe mai mari pentru serviciile de salubritate pentru a încuraja colectarea selectivă a gunoiului.

Pe principiul "Plăteşte pentru cât arunci", cei care nu se vor conforma vor scoate mai mulţi bani din buzunar. Cum va funcţiona noul sistem al pubelelor cu cip ne spune corespondenta nostru Carmen Vulcan:


Reporter: Noul regulament este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sibiu și se intenționează să intre în vigoare de la 1 iunie, până atunci vor trebuie montate cipuri pe toate pubelele negre de la case, dar şi la tomperoanele pentru gunoiul rezidual de la blocuri. Micul dispozitiv electronic va fi citit de mașina de gunoi de fiecare dată când este golită pubelă, iar elementele de identificare vor fi transmise automat într-o bază de date. Majoritatea sibienilor nu a auzit încă de noul sistem de gestionare a deșeurilor pregătit de autorități.


Reporter: Ați auzit de această cipare a pubelelor?


-: Nu. Ar trebuie mai multe informare înainte de a se pune în practică așa ceva.


Reporter: Ai auzit că se pun cipuri pe pubele neagră de gunoi rezidual?


-: Am auzit azi dimineaţă la radio.


Reporter: Şi ce părere aveţi?


-: Nu-mi dau seama cum vom evolua.


Reporter: Dumneavoastră colectaţi selectiv?


-: Da, sigur cu da.


Reporter: Odată cu noul sistem se instituie un pachet de servicii de bază, iar taxa lunară de salubrizare va crește de la 7,89 lei de persoana, cât este acum la Sibiu, la 9,50 lei.

Gunoiul rezidual se va ridica mai rar, iar cantitățile suplimentare vor fi plătite în plus și la blocuri de către toți locatarii arondați la platforma de gunoi respectivă, iar dacă deșeurile se aruncă amestecat vor fi și penalizări.


Etichete sibiutaxesalubritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live