Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri locale 2020. Dezbateri electorale Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

18 Iulie 2012
Vizualizari: 1542
Comentează add

La celebrarea a 100 de ani de existenţă, aeroportul internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu va fi gazda celui mai mare show aerian din România.

Show aerian la 100 de ani de existenţă a aeroportului Băneasa

alex-lancuzov

Foto: Arhivă Reuters.

Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012) se va desfăşura în zilele de 21 şi 22 iulie 2012, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu.
 
Acesta va fi organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.
 
Celebrând 100 de ani de istorie aeronautică a Aeroportului Bucureşti Băneasa, cel mai impresionat spectacol aviatic din acest an reuneşte 100 de avioane şi elicoptere în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti de elită.
 
În premieră pentru Bucureşti, la spectacolul aerian vor participa două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume: Frecce Tricolori (Italia) şi Turkish Stars (Turcia). 
 
Frecce Tricolori reprezintă Forţele Aeriene ale Italiei şi este cea mai mare formaţie de acrobaţii aeriene, evoluând cu 10 aeronave, la o viteză de aproape 900 de km/h.
 
Piloţii care aspiră la calitatea de membru al prestigioasei Frecce Tricolori trebuie să aibă cel puţin 750 de ore de zbor pe un avion cu reacţie. 
 
Turkish Stars face parte din Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu 8 avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993 şi este considerată cea mai tânără echipă supersonică de acrobaţii aeriene din lume. 
 
Mai multe detalii legate despre acest eveniment pot fi accesate în comunicatul de presă următor.
 

Comunicat de presă

Etichete show aerian100 de aniaeroportBăneasaTurkish Stars

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live