Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

11 Martie 2020
Vizualizari: 829
Comentează add

"Suspendarea cursurilor şcolare nu înseamnă vacanţă" - este motivul pentru care trebuie respectate recomandările privind petrecerea timpului liber acasă ori în locuri de joacă.

Sfaturile psihologilor şcolari în situația suspendării cursurilor

florin-firu-dolj

 Foto: MAI-Departamentul pentru Situații de Urgență.

"Suspendarea cursurilor şcolare nu înseamnă vacanţă" -  acesta este mesajul adresat de medici şi de psihologii şcolari.

Ei au sfaturi atât pentru tineri, dar mai ales pentru părinţii lor, care ar trebui să-i antreneze pe cei mici în activităţi educative care să nu-i plictisească.

Suspendarea cursurilor școlare este o măsură de prevenție a unei posibile situații care mai târziu ar putea fi cu greu ținută sub control. Este motivul pentru care trebuie respectate recomandările privind petrecerea timpului liber acasă ori în locuri de joacă în aer liber cât mai puțin aglomerate - susțin şi consilierii școlari.

Aceștia apreciază că pentru părinți și copii zilele libere pot fi un bun prilej pentru a relaționa mai mult unii cu alții și, implicit, a-și cunoaște mai bine nevoile și așteptările.

De asemenea, întreruperea școlii și a altor activități în comunitate le dă ocazia să petreacă timp de calitate împreună.

Evitarea mall-urilor și a altor mari magazine este și sfatul medicilor. Aceștia recomandă celor care, la nevoie, frecventează spațiile comerciale să păstreze pe cât posibil o distanță de cel puțin un metru față de alte persoane.


Etichete sănătateșcoalăeducațieelevicursurisuspendare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live