Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

29 Octombrie 2021
Vizualizari: 455
Comentează add

Salvamontiștii sfătuiesc turiștii să nu le lipsească, pe lângă echipament potrivit de munte, căciula, fularul şi mănuşile, pentru că temperaturile scad foarte în această perioadă.

Sfaturi pentru turişti în sezonul rece

radio-romania-cluj

  Foto: Arhivă.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor să se echipeze în mod corespunzător când vor să urce pe munte şi să se informeze despre programul telecabinelor.
 
Temperaturile sunt extrem de scăzute în această perioadă. La munte, urcarea în altitudine duce la scăderea şi mai mare a temperaturii. 
 
Turiștii sunt sfătuiți să se informeze foarte bine de programul de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu în momentul în care decid să urce şi să coboare cu acestea.
 
Sunt foarte mulţi luaţi de val care pleacă de lângă instalaţiile de transport pe cablu să viziteze obiective diferite, iar când se întorc le găsesc pe acestea închise, a declarat reprezentantul Salvamont Braşov, Cătălin Petrescu.
 
 
Cei care aleg să coboare de pe munte fără telecabină sunt sfătuiţi să îşi planifice timpul pentru a ajunge la destinaţie înainte de a se întuneca, iar din rucsac să nu le lipsească, pe lângă echipament potrivit de munte, căciula, fularul şi mănuşile, pentru că temperaturile scad foarte mult pe munte, în această perioadă.

Etichete salvamontturismmunteechipament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live