Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2018
Vizualizari: 774
Comentează add

Poliţia are o serie de recomandări pentru cei care participă la manifestările religioase.

Sfaturi de la IGPR cu ocazia zilelor de sărbătoare

radiojurnal

 Foto: Arhivă / facebook.com/ministeruldeinterne

Aproape 900 de poliţişti vor fi în teren în plus faţă de dispozitivul curent, la acest sfârşit de săptămână, cu ocazia manifestărilor organizate de Bobotează, de ziua Sfântului Ioan Botezătorul, precum şi de Crăciunul pe rit vechi.

De asemenea, aproape două mii de jandarmi au fost mobilizaţi astăzi, la nivelul întregii ţări.

Dintre aceştia, aproximativ 200 vor fi prezenţi la Catedrala Patriarhală, precum şi la alte 25 de lăcaşe de cult din Capitală.

Poliţia are şi o serie de recomandări pentru cei care participă la manifestările religioase.

Poliţiştii le recomandă celor care participă la procesiuni să nu aibă cu ei sume mari de bani, iar pe cât posibil să păstreze portofelul în buzunarul interior al hainei.

Doamnele sunt sfătuite să fie atente la genţi şi poşete.

Celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult, poliţia le recomandă să nu lase la vedere bunuri de valoare.

"Boboteaza este un eveniment evlavios, nu vă înghesuiţi în mulţime când aşteptaţi în curtea bisericii să luaţi apă sfinţită. Aşteptaţi cu calm şi linişte" - se precizează în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, există recomandă pentru conducătorii auto: să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

"Pentru protecţia autoheviculului, atunci când parcaţi nu uitaţi să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că aţi încuiat. Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea, nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici măcar pentru câteva momente", se mai precizează în comunicatul IGPR.


Etichete Sfaturi de la IGPR cu ocazia zilelor de sărbătoareboboteazacraciun pe rit vechisfantul ioancatedrala patriarhala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live