Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2016
Vizualizari: 855
Comentează add

Medicii le recomandă vârstinicilor şi persoanelor cu afecţiuni cronice sau locomotorii să evite deplasările şi expunerea la frig.

Sfaturi de iarnă pentru pensionari

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Persoanele cu afecţiuni cardiovasculare au de suferit în aceste zile, din cauza condiţiilor atmosferice, iar numărul de fracturi şi de entorse a crescut uşor în ultimele 24 de ore.  

Alis Grasu, directoarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: "Dintre urgenţe, 79 de solicitări au fost pentru persoane care au avut probleme medicale în loc public, 30 dintre aceştia fiind suspiciuni de fracturi, luxaţie, entorse. Nu putem spune că sunt multe cazuri generate neapărat de condiţiile de afară. Sigur că este un număr ceva mai mare, dar nu exagerat de afecţiuni respiratorii, sunt şi dureri toracice şi alte afecţiuni cardiovasculare, apărute la persoane care deja se ştiu cu astfel de afecţiuni şi la care au fost exacerbate semnele şi simptomele datorită vremii". 

Medicii le recomandă vârstinicilor şi persoanelor cu afecţiuni cronice sau locomotorii să evite deplasările şi expunerea la frig.

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschide, se vor folosi mijloace de protecţie adecvată.

Îmbrăcămintea trebuie să fie călduroasă şi din fibre naturale, iar încălţămintea trebuie să fie impermeabilă şi prevăzută cu talpă antiderapantă.


Etichete viscol si gersfaturi de iarnaSfaturi de iarnă pentru pensionarivârstinicipersoane cu afecţiuni cronicemedicizapadafrig

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live