Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

15 August 2017
Vizualizari: 4766
Comentează add

Toţi cei care se roagă Maicii Domnului şi-o imaginează stând lângă Iisus şi punând în şoaptă o vorbă bună pentru ei.

Sfanta Marie Mare

remus-radulescu

 Hram la Mănăstirea Rohia din Maramureş. Foto: Remus Rădulescu

Undeva în Ierusalim, lângă măslinii milenari ai grădinii Ghetsimani se află un mormânt gol. El este într-o biserică in care ca să intri nu urci ci cobori câteva zeci de trepte. 

Într-o stâncă este săpat mormântul Maicii Domnului, vizitat de orice pelerin ajuns în cetatea sfântă. Acest loc este semnul pământean al sărbătorii de la 15 august. 

Maica Domnului a plecat de aici şi s-a mutat în lumea invizibilă, o lume percepută, totuşi, de credinţa celor ce se numesc creştini. 

Maria este cel mai respectat şi admirat om, din câţi s-au născut. O dovedeşte şi faptul că numele ei este cel mai purtat în toată lumea. Popularitatea Sfintei Maria este invers proporţională cu vizibilitatea ei. 

A avut o viaţă discretă. Nu ştim decât puţin despre ea. Şi-a petrecut copilăria în templul din Ierusalim, a primit Bunavestire, l-a născut pe Fiul lui Dumnezeu ca om şi când a murit a fost luată cu tot cu trup la cer. 

La Nunta din Cana Galileii, Sfânta Maria i-a spus, probabil în şoaptă fiului ei, că gazdele nu mai au vin, şi că ar trebui să-i ajute. 

Deşi nu era încă vremea să-şi arate puterea, Iisus îşi ascultă Maica. Începe mai devreme lucrarea pentru că l-a rugat ea. Face minunea transformării apei în vin. 

Toţi cei care se roagă Maicii Domnului şi-o imaginează stând lângă Iisus şi punând în şoaptă o vorbă bună  pentru ei.  

Mormântul gol al Maicii Domnului despre acest lucru vorbeşte. Oamenii au în cer pe cineva care le deschide uşa spre Dumnezeu.


Etichete pelerinajMariaIerusalimmoarteadormiremormant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live