Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

7 Aprilie 2018
Vizualizari: 1308
Comentează add

În România, Lumina Sfântă a fost adusă, cu un avion, de o delegaţie a Patriarhiei Române şi va fi împărţită credincioşilor care merg la biserică, la miezul nopţii.

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la București

radio-romania-actualitati

Foto: Basilica.ro.

În România, Lumina Sfântă a fost adusă, cu un avion, de o delegaţie a Patriarhiei Române şi va fi împărţită credincioşilor care merg la biserică, la miezul nopţii.

Delegația condusă de PS Timotei Prahoveanul a sosit pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Bucureşti în jurul orei 18.30.

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti va fi transmisă de postul nostru de radio, de la ora 23:45 de minute.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc la noapte Învierea Domnului.

Astăzi, în Sâmbăta mare, la Ierusalim a avut loc slujba Sfintei Lumini, un ritual în care Patriarhul Ierusalimului a ieşit din Mormântul Domnului cu lumânările aprinse şi a împărţit lumină.


Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - După ce a înconjurat de trei ori Capela Sfântului Mormânt, Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului, Teofilos al III-lea, s-a rugat în încăperea unde se află Sfântul Mormânt, invocând venirea Sfintei Lumini.

Potrivit tradiţiei, patriarhul armean s-a aflat în prima încăpere de la Sfântul Mormânt. În jurul orei 14:15, patriarhul grec ortodox a ieşit cu mănunchiurile de lumânări aprinse şi a dăruit Sfânta Lumină sutelor de credincioşi aflaţi în incinta bisericii.

Au fost prezenţi la ritualul aprinderii Sfintei Lumini, în biserică şi în piaţeta de la intrare, grupuri de pelerini români care au trăit emoţia unică a venirii Sfintei Lumini.

La miezul nopţii începe slujba Învierii.

Creştini ortodocşi din România şi din Republica Moldova participă la slujbele care vor fi săvârşite la Biserica Românească din Ierusalim, la Aşezământul de la Ierihon şi Biserica Greacă de la Tel Aviv, la malul mării.


Etichete sfanta luminaierusalimpatriarhia romanaromaniaslujba invieriicatedrala patriarhalacredinciosirra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live