Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Octombrie 2020
Vizualizari: 165
Comentează add

Pelerinii care nu au buletin de Iaşi au fost lăsaţi să se roage, ieri, timp de câteva ore, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, deşi era în vigoare o interdicţie în acest sens.

Sf. Parascheva, pelerini fără buletin de Iaşi, lăsaţi să se roage la moaște

florin-lepadatu

 Foto: Icoană a Sfintei Parascheva.

Pelerinii care nu au buletin de Iaşi au fost lăsaţi să se roage, ieri, timp de câteva ore, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, deşi era în vigoare o interdicţie în acest sens.

Jandarmii care au asigurat ordinea la faţa locului au precizat că prin modul în care a fost gestionată situaţia s-a evitat o escaladare a violenţei.

Reacţia Jandameriei, de altfel singura poziţie oficială faţă de încălcarea restricţiilor, vine după incidentele de la pelerinaj, când sute de credincioşi au forţat intrarea la moaştele Cuvioasei Parascheva. 

De la Iași tansmite Cristina Vartolomei: „Slujba specială pentru Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva s-a desfășurat pe pietonalul din fața Catedralei Mitropolitane. Credincioşii care nu au prins loc pe scaunele oferite de organizatori au rămas dincolo de gardurile de protecție montate de jandarmi. O parte dintre ei au protestat încă din timpul slujbei față de restricțiile impuse de autorități pentru pelerini, dar și față de purtarea măștii.

În paralel, în curtea Mitropoliei, credincioșii cu domiciliu în municipiul Iași au avut acces să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. La finalul slujbei situaţia a degenerat. Câteva sute de persoane au încercat să rupă cordonul forțelor de ordine şi s-au îmbrâncit cu jandarmii. Oamenii au cerut să li se permită să ajungă la moaştele Cuvioasei Parascheva chiar dacă au venit din alte localitățile şi interdicţia era clară. În cele din urmă, jandarmii au cedat, iar credincioşii au fost primiţi la coadă în curtea Mitropoliei fără să mai fie legitimați.”

Corespondenta noastră mai transmite că racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în cursul nopţii, iar restricţiile impuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi în zona Catedralei ramân în vigoare până astăzi.


Etichete rugaciunemoasteiasijandarmiviolente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live