Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2014

Curtea Constituţională a respins în unanimitate, ca neîntemeiată, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu împotriva legii care modifică organizarea şi funcţionarea TVR.

Sesizarea preşedintelui României privind TVR, "neîntemeiată"

radiojurnal

Judecătorii Curţii Constituţionale. Foto: Arhivă.

Curtea Constituţională a respins în unanimitate miercuri, ca neîntemeiată, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu împotriva legii care modifică organizarea şi funcţionarea Societăţilor publice de Radiodifuziune şi Televiziune.

Şeful statului afirma în sesizare că unele prevederi din lege sunt neclare, iar terminologia este confuză şi lipsită de predictibilitate, fiind susceptibilă de a conduce la interpretări.

Pe de altă parte, PDL a sesizat miercuri Curtea Constituţională în privinţa numirii senatorului PNL, Victor Ciorbea, la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal, Andreea Paul, susţine că este încălcată atât legea fundamentală cât şi legea de organizare şi funcţionare a Autorităţii.

Aceasta, mai spune ea, prevede condiţii explicite în legătură cu experienţa profesională, iar Victor Ciorbea nu le îndeplineşte.


Etichete Curtea ConstituţionalăTVRTraian BăsescuPDLsesizareAndreea PaulASFVictor Ciorbea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live