Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

15 Aprilie 2015
Vizualizari: 853
Comentează add

Corpul de control al premierului Victor Ponta va sesiza DNA pentru o pagubă adusă statului român de aproape 400 de milioane de lei.

Sesizare la DNA privind modernizarea Transalpina

petruta-obrejan

Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Foto: Arhivă 

Corpul de control al premierului Victor Ponta va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o pagubă adusă statului român de aproape 400 de milioane de lei în cazul modernizării drumului naţional Transalpina.

În raportul lor, inspectorii susţin că neregulile au fost constatate în timpul mandatelor lui Ludovic Orban, fost ministru al transporturilor şi al lui Varujan Vosganian, care a deţinut portofoliul economiei şi finanţelor.  

În septembrie 2008, reprezentanţii CNADNR şi reprezentantul legal al societăţii Romstrade SRL, Nelu Iordache, au încheiat contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv de investiţii, în sistem de finanţare credit-furnizor.

În raport se arată că fostul ministru liberal Ludovic Orban a încercat să obţină o finanţare de la buget pentru Transalpina, în raport precizându-se clar că această tentativă fusese deja respinsă de Ministerul Finanţelor.

Pe de altă parte, Ludovic Orban ar fi solicitat în guvern şi adoptarea în regim de urgenţă a unei hotărâri în scopul finanţării de la bugetul de stat a modernizării drumului naţional 67C fără avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor, act care a fost contrasemnat pentru ministrul transporturilor de către secretarul de stat Septimiu Buzaşu, deşi ministrul de drept nu îşi delegase atribuţiile nimănui, dar şi de ministrul de atunci al economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, acesta din urmă semnând şi nota de fundamentare.

Astfel, în baza celor constatate, Corpul de control al premierului va sesiza în cel mai scurt timp DNA.  

Fostul ministrul al transporturilor Ludovic Orban susţine într-un interviu pentru Agerpres că o finanţare prin credit nu poate reprezenta un prejudiciu.

În opinia sa, decizia Corpului de control al premierului de a sesiza DNA în cazul modernizării drumului naţional Transalpina este absurdă şi îl acuză pe Victor Ponta că se foloseşte de funcţia pe care o are pentru a se răfui cu adversarii politici.


Etichete sesizare la DNA privind modernizarea Transalpinacorpul de control al premieruluiVarujan VosganianLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live