Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2020
Vizualizari: 317
Comentează add

Sesiune specială la examenele de evaluare națională și de bacalaureat

radiojurnal

 Monica ANISIE. Foto: Arhiva/ Alexandru Dolea

Absolvenții de gimnaziu și de liceu care nu vor putea participa la examenele de evaluare națională și de bacalaureat din motive medicale vor avea la dispoziție o sesiune specială tot în această vară.
 
Ordinul privind organizarea acesteia a fost aprobată astăzi de ministrul educației, Monica Anisie, care a prezentat calendarul la Radio România Actualități, în emisiunea ”România, stare de alertă”
 
Monica Anisie: Copiii bolnavi pot participa la această sesiune specială, copiii care sunt în izolare sau carantină, precum și copiii care în ziua probelor sunt depistați cu temperatură mai mare de 37,3. Calendarul pentru Evaluarea Națională sesiunea specială este: 29 iunie proba scrisă de limba și literatura română, 30 iunie proba de matematică, 1 iulie proba scrisă de limba și literatura maternă, iar pentru bacalaureat 6 iulie proba scrisă la limba și literatura română, 7 iulie proba obligatorie a profilului, 8 iulie proba la alegere a profilului și 9 iulie proba scrisă la limba maternă pentru cei care studiază în limbile minorităților naționale.
 
Realizator: Ministrul educație, Monica Anisie. 70% dintre elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au revenit astăzi la școală după mai mult de două luni și jumătate de cursuri exclusiv online. Până pe 12 iunie vor face doar pregătire pentru Evaluarea Națională și bacalaureat, iar prezența nu este obligatorie.
 
Deși școlile au luat toate măsurile de protecție, foarte mulți elevi nu s-au înscris la aceste cursuri, iar în unele unități de învățământ nici cei înscriși nu s-au prezentat - ne au transmis corespondenți noștri.
 
(PH)

Etichete evaluare nationalabacalaureatMonica Anisie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live