Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

23 August 2013
Vizualizari: 1614
Comentează add

Cele 40 de servicii judeţene de ambulanţă din România vor fi reorganizate în 7 centre de intervenţie, conform unui proiect de hotărâre de guvern, iniţiat de Ministerul Sănătăţii.

Serviciul de ambulanţă ar putea fi reorganizat

adriana-turea

Foto Arhivă.

Cele 40 de servicii judeţene de ambulanţă din România vor fi reorganizate în şapte centre de intervenţie, conform unui proiect de hotărâre de guvern, iniţiat de Ministerul Sănătăţii.

Comasarea urmează un model pilot realizat în 2009 şi prevede înfiinţarea a şapte servicii regionale de ambulanţă care vor deservi mai multe judeţe.

Iniţiatorii proiectului susţin că unica soluţie de remediere a problemelor de intervenţie şi de promptitudine este gruparea serviciilor judeţene de ambulanţă, pe regiuni, prin reorganizarea unor ambulanţe judeţene şi desfiinţarea altora.

De exemplu, se înfiinţează Serviciul Regional de Ambulanţă nord-vest, prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Cluj şi desfiinţarea serviciilor judeţene de ambulanţă Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Sălaj.

Serviciul Regional de Ambulanţă nord-vest va avea sediul în Cluj-Napoca.

Acelaşi proiect prevede că serviciile regionale de ambulanţă înfiinţate pot interveni în cadrul regiunii, conform principiului "cea mai apropiată resursă, de caz", precum şi în situaţii de urgenţă, la dispoziţia dispeceratului.

Odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de guvern, personalul din cadrul serviciilor judeţene, va fi preluat în totalitate de către serviciile regionale, cu aceleaşi drepturi salariale.

Proiectul de hotărâre de guvern se află în dezbatere publică până pe 22 septembrie.


Etichete ambulanţăministerul sănătăţiireorganizarecomaremodel pilothotărâre de guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live