Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

12 Mai 2018
Vizualizari: 530
Comentează add

Medicii de familie sunt nemulţumiţi pentru că nu reuşesc să valideze serviciile medicale oferite pacienţilor.

Serviciile medicale și medicamentele se acordă, temporar, în regim offline

adriana-turea

Protest al medicilor de familie.  Arhivă Foto: Adriana Turea.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că activitatea de remediere a problemelor tehnice apărute din nou în ultimele zile la sistemul cardurilor de sănătate va continua şi în cursul weekend-ului.

Până când se va reuşi repararea sistemului, medicamentele şi dispozitivele medicale se pot acorda în regim offline, precizează instituţia. Ieri, medicii de familie au protestat, în faţa CNAS, faţă de modul defectuos în care funcţionează sistemul informatic.

Reporter: Adriana Turea - Medicii de familie sunt nemulţumiţi pentru că nu reuşesc să valideze serviciile medicale oferite pacienţilor.

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei: Acest sistem informatic funcţionează în bună proporţie prost de când a fost conceput. Dezvoltarea acestui sistem, din păcate, a însemnat că blocajele sunt din ce în ce mai frecvente şi până acum nu există prin lege nicio responsabilitate a Casei în situaţia în care nu funcţionează o componentă sau tot sistemul informatic.

Reporter: Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache, spune că sistemul informatic funcţionează cu întreruperi.

Augustus Costache: La un moment dat, timpii de răspuns pot fi foarte lungi. În situaţia aceasta se poate lucra offline, tocmai de aceea am dat această reglementare, ca tot ceea ce au lucrat medicii săptămâna aceasta să poată deconta liniştiţi şi mai târziu. Se va face sigur un nou contract de mentenanţă. Nu ştiu să vă spun un termen în momentul acesta.

Reporter: Totodată, medicii de familie spun că pentru fiecare zi în care Sistemul Informatic Unic Integrat nu funcţionează, un cabinet de medicină a familiei pierde cel puţin 400 de lei.


Etichete servicii medicalemedicamentedispozitive medicaleregim offlinecnasmedici nemultumitimedici de familierodica tanasescusisteinformatic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live