Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Sârbu

3 Mai 2012
Vizualizari: 3466
Comentează add

Serge Ioan Celibidache este invitatul emisiunii Semnături celebre, cu primul interviu în limba română pe care regizorul de film cu nume celebru a acceptat să îl susţină integral în limba română.

Serge Ioan Celibidache Serge Ioan Celibidache - Conține audio

cristina-sarbu

Beneficiind de sprijinul UNESCO, organizaţie care a declarat anul 2012 "Aniversare mondială Sergiu Celibidache“, Fundaţia Sergiu Celibidache, condusă de fiul muzicianului român, Serge Ioan Celibidache - prezintă în perioada 3 mai-7 iulie, la Bucureşti, Festivalul "Sergiu Celibidache 100".

Acesta va include expoziţii de fotografie, filme în premieră şi seminarii, iar luna iunie va fi dedicată concertelor.

"În anul 2012, românii vor descoperi şi compoziţiile lui Celibidache, latură mai puţin cunoscută publicului. Dintre mai multe capitale europene, am ales Bucureştiul pentru premiera mondială a compoziţiei tatălui meu «Haz de necaz», simbolizând întoarcerea lui acasă“, a anunţat Serge Ioan Celibidache.

Banca Naţională a României emite la centenarul marelui dirijor o monedă comemorativă.

"Festivalul e conceput ca un work-shop în progres. Aduce în prim-plan talente româneşti, le pune în valoare, le face cunoscute, le transformă în staruri care se pot impune apoi în lumea muzicală internaţională", spune Serge Ioan Celibidache.

"Tatăl meu a iubit tinerii şi a lucrat mult cu ei, toată viaţa sa, a crezut în tineri şi în forţa lor. E un omagiu pe care Festivalul vrea să îl aducă muncii sale. În aceeaşi măsură, doresc să evidenţiez calitatea sa de compozitor, mai puţin cunoscută, pentru că tatăl meu a compus toată viaţa", a mai spus Serge Ioan Celibidache.

Audio:


Etichete Serge Ioan Celibidachecompozitoraniversare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live