Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Vlad Zamfirescu

Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, clasa Ion Cojar.

Vlad Zamfirescu

Articol de Mihaela Helmis, 01 Octombrie 2013, 13:20

Vlad Zamfirescu face inca parte din generatia actorilor tineri si tine in fiecare zi in buzunarele memoriei profesionale si desigur si afective peste 10 roluri pentru stagiunea teatrala care incepe.

Mai mult decat atat, îşi gaseste calea de exprimare artistica si in calitate de regizor la teatrul Sica Alexandrescu din Brasov si isi desavarseste personalitatea si prin lucrul noua generatie de aspiranti ,la catedra.

Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, clasa Ion Cojar .

Din 1998, e angajat al Teatrului Lucia Sturza Bulandra din Bucureşti dar colaborează cu Teatrul Act şi Nottara din Bucureşti, cu Teatrul Naţional din Cluj Napoca şi cu Teatrul George Ciprian din Buzău.

Audio: Mari actori.

Din 2005, e preşedintele companiei culturale Catharsis.

În 2004, a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Braşov pentru rolul John din piesa "Bash.

O trilogie contemporană" a lui Neil LaBute şi, un an mai târziu, UNITER-ul i-a acordat premiul de debut pentru rolul Frederick din "Pelicanul" lui August Strindberg.

Pe lângă aceste titluri, Vlad a mai putut fi văzut pe scenă în piese precum "Şase personaje în căutarea unui autor", de Luigi Pirandello, "D-ale Carnavalului", "O scrisoare pierdută" şi "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, "Regele Lear" şi "Hamlet" de W. Shakespeare, "Forma lucrurilor" şi "Nişte fete" de acelaşi Neil LaBute sau "American Buffalo" de David Mamet.

Pe micul ecran, Vald Zamfirescu a apărut, printre altele, în filmul "Lumina", în regia lui Gheorghe Preda.

La cinema, pe lângă "Restul e tăcere", în regia lui Nae Caranfil, unde scurta sa apariţie în rolul Nutzu Ferfide a reuşit să fure filmul, Vlad a putut fi văzut în "Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea, "Italiencele", în regia lui Napoleon Helmis şi "Orient Expres", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Andi Vasluianu
Semnături celebre 02 Octombrie 2013, 16:50

Andi Vasluianu

Andi Vasluianu este unul dintre cei mai prolifici si talentati actori din tânăra generaţie, foarte apreciat şi folosit de...

Andi Vasluianu
Constantin Cojocaru
Semnături celebre 05 Septembrie 2013, 18:56

Constantin Cojocaru

Un mare actor (şi povestitor) al timpurilor noastre: Constantin Cojocaru - într-o ediţie de sfârşit de vară a emisiunii...

Constantin Cojocaru
Actorul Petru Ciubotaru
Semnături celebre 25 Iulie 2013, 13:34

Actorul Petru Ciubotaru

Din 1964 până în prezent, actorul Petru Ciubotaru este actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, unde a jucat...

Actorul Petru Ciubotaru
Virginia Itta Marcu
Semnături celebre 25 Iulie 2013, 11:31

Virginia Itta Marcu

Actriţa Virginia Itta Marcu invitată miercuri la emisiunea Semnături celebre - Mari actori.

Virginia Itta Marcu
Carmen Stănescu - Destăinuiri
Semnături celebre 12 Iunie 2013, 10:23

Carmen Stănescu - Destăinuiri

În anul 2003, Carmen Stănescu şi-a publicat memoriile într-un volum intitulat Destăinuiri, iar intâlnirea de seară de la...

Carmen Stănescu - Destăinuiri
Actriţa Mihaela Arsenescu Werner
Semnături celebre 30 Mai 2013, 09:11

Actriţa Mihaela Arsenescu Werner

Actriţa Mihaela Arsenescu Werner invitată miercuri la emisiunea Semnături celebre - Mari actori.

Actriţa Mihaela Arsenescu Werner
Leni Pinţea-Homeag
Semnături celebre 16 Mai 2013, 09:55

Leni Pinţea-Homeag

Cea de al cărei nume se leaga Phaedra in teatrul românesc,actriţa Leni Pinţea -Homeag e invitata ediţiei din 15 mai a...

Leni Pinţea-Homeag
Melania Ursu
Semnături celebre 06 Martie 2013, 13:21

Melania Ursu

Melania Ursu sărbătoreşte o carieră de peste 50 de ani de prezenţă scenică.

Melania Ursu