Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

8 Decembrie 2010
Vizualizari: 886
Comentează add

Invitatul de astă seara al emisiunii Semnături celebre este profesor, scriitor, istoric şi critic de artă, a lucrat în marile muzee ale lumii, dar, în mod surprinzător, nu e doar interesat de România, ci o şi iubeste.

Serge Fauchereau Serge Fauchereau - Conține audio

mihaela-helmis

Serge Fauchereau, împreună cu Eugen Simion şi Virgil Tănase, la Bruxelles. Foto: Mihaela Helmis.

Invitatul de astă seara al emisiunii Semnături celebre este profesor, scriitor, istoric şi critic de artă, a lucrat  în marile muzee ale lumii, dar, în mod surprinzător, nu e doar interesat de România, ci o şi iubeste.

Cum se face că Serge Fauchereau, pentru multă vreme curator al marilor expoziţii ale Centrului Pompidou, dar şi la  Palazzo Grassi în Veneţia, la  Kunsthalle în Bonn, sau la Muzeul de artă  Mexican, autor al unor importante albume monografice  despre  Georges Braque, Jean Arp, Malevici, despre cubism sau avangardă, se declara marcat  pe viaţă de doi artişti români Tristan Tzara şi Constantin Brancuşi, dar şi de spiritul modern al lui Dimitrie  Cantemir?

Întâlnirile  capitale ale lui Serge Fauchereau nu sunt întâmplatoare, ci,  după cum veti afla de la ora 21,05 –în dialogul cu Mihaela Helmis, au o explicaţie mult mai profundă, aplicabilă poate fiecăruia dintre noi.

Autor:


Etichete Semnături celebre

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live