Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

8 Iunie 2015
Vizualizari: 1058
Comentează add

Curtea de Apel l-a condamnat pe omul de afaceri Ovidiu Tender la 12 ani şi 7 luni, iar pe omul de afaceri Marian Iancu la 14 ani de închisoare, în ambele cazuri cu executare.

Sentinţe definitive în dosarul RAFO-CAROM

mihaela-enache

Ovidiu Tender. Foto: captură video.

Sentinţe definitive astăzi în dosarul RAFO-CAROM: Curtea de Apel l-a condamnat pe omul de afaceri Ovidiu Tender la 12 ani şi 7 luni, iar pe omul de afaceri Marian Iancu la 14 ani de închisoare, în ambele cazuri cu executare.

Cei doi, alături de alte cinci persoane şi firmele pe care le reprezentau, au fost condamnaţi după ce procurorii au probat o intensă activitate infracţională: acte de înşelăciune, instigare la abuz în serviciu, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată şi spălare de bani.

Dosarul se judeca de aproape nouă ani.  

Este, de altfel, unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei din România - constată jurnaliştii de specialitate.

El a fost trimis în instanţă în august 2006, iar sentinţa definitivă a venit chiar înainte de termenul de prescriere.

În rechizitoriu, procurorii au susţinut că Ovidiu Tender şi Marian Iancu, nume cunoscute ca ale unor importanţi oameni de afaceri, au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obţinerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma să fie disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale cu cele două societăţi comerciale din Oneşti specializate în domeniul petrochimiei: RAFO şi CAROM.

Prejudiciile aduse celor două societăţi se ridică la câteva zeci de milioane de euro, bani care trebuie recuperaţi - au mai decis azi judecătorii Curţii de Apel - prin confiscări şi prin menţinerea sechestrului asigurator dispus până acum pe bunurile inculpaţilor.  

Avocatul lui Ovidiu Tender a anunţat că va încerca să conteste decizia de azi a instanţei printr-o cale extraordinară de atac, dar susţine că clientul său nu se va sustrage de la executarea sentinţei.

Marian Iancu este deja în detenţie, el ispăşind o altă pedeapsă de 12 ani de închisoare, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, legat de asemenea de societatea RAFO.


Etichete dosarul RAFO-CAROMOvidiu TenderMarian Iancucondamnați la închisoare cu executareacte de înşelăciuneinstigare la abuz în serviciuconstituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizatăspălare de bani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live