Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

23 Ianuarie 2021
Vizualizari: 153
Comentează add

Administraţia Biden va revizui acordul de pace semnat anul trecut cu talibanii, potrivit consilierului pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Senatul SUA îl confirmă pe Lloyd Austin în funcţia de secretar al Apărării

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

LLoyd Austin în timpul audierilor din Senat. Foto: Agerpres

Senatul l-a confirmat ieri pe Lloyd Austin cu un vot copleșitor - 93 "pentru" și numai două "împotrivă" - pentru poziția de șef al Pentagonului. Î

n vârstă de 67 de ani, generalul de armată în retragere Austin este primul afro-american la conducerea Departamentului Apărării.

Confirmarea lui vine la două săptămâni după asediul din 6 ianuarie împotriva Congresului la care au participat și unii membri, foști și actuali ai armatei, promotori ai conspirațiilor de extremă dreapta și suporteri ai fostului președinte Trump.

Lloyd Austin: A fost clar pentru mine şi pentru toţi americanii cât de serios v-aţi îndeplinit datoria față de Constituție. Misiunea Departamentului  Apărării este de a menține America în siguranță în fața inamicilor, dar nu putem face acest lucru dacă unii dintre inamici se află chiar în rândurile noastre.

Primul afro-american la conducerea Pentagonului din istoria Statelor Unite a promis se elimine din rândurile armatei rasiștii și extremiștii.

Lloyd Austin: Datorăm personalului nostru un mediu de lucru fără discriminare, ură şi hărțuire. Voi lupta cu putere pentru a scăpa de rasiştii și extremiştii din rândurile noastre.

Pe de altă parte, accelerarea distribuirii vaccinurilor anti-COVID va fi una dintre prioritățile noului secretar al Apărării.

Administraţia Biden va revizui acordul de pace semnat anul trecut cu talibanii, potrivit consilierului pentru securitate naţională, Jake Sullivan. Acordul prevede retragerea forţelor americane din Afganistan până în luna mai, însă violenţele din acea ţară s-au intensificat, întrucât nu există şi un acord între talibani şi Guvernul de la Kabul. Statele Unite au în prezent doar 2.500 de militari în Afghanistan, numărul fiind cel mai mic din 2001, când au intervenit în acea ţară, până în prezent.


Etichete (ii)lloyd sutinlloydaustinapararepentagon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live