Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI... CU SOARE.. DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2015
Vizualizari: 894
Comentează add

O sesiune extraordinară a Senatului este programată luni pentru a dezbate şi vota cererea şefului statului de reexaminare a Codului Fiscal, a anunţat Călin Popescu-Tăriceanu.

Senatul se reuneşte luni pentru a vota reexaminarea Codului fiscal

radiojurnal

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Foto: facebook.com/tariceanu.

Senatul se va reuni luni după-amiază în sesiune extraordinară pentru a dezbate şi vota cererea şefului statului, Klaus Iohannis, de reexaminare a Codului Fiscal - a anunţat preşedintele acestei camere a parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El spune însă că situaţia este inedită din punct de vedere procedural pentru că şeful statului nu a indicat articolele din textul de lege pe care doreşte ca parlamentul să le revizuiască.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai subliniat că în regulament nu există procedura reintroducerii unor amendamente noi la proiectul Codului Fiscal în aceasta etapă.

"Cererea preşedintelui de fapt este o scrisoare adresată parlamentului şi sigur că va trebui să vedem care este soluţia juridică la această problemă. De altfel, am şi cerut punctul de vedere al experţilor jurişti de la Senat pentru a avea o imagine mai clară a modului în care trebuie să procedăm pentru că altfel nu avem decât două variante: ori adoptăm Codul Fiscal aşa cum a fost el deja votat de parlament şi, practic, respingem cererea de reexaminare, ori discutăm, dar nu avem ce să discutăm concret pentru că preşedintele nu ne-a dat în scrisoare punctele exacte pe care ar vrea să e reconsidere parlamentul", a spus Călin Popescu-Tăriceanu. 


Etichete Sesiune extraordinară a SenatuluiCodul fiscalKlaus IohannisCălin Popescu-Tăriceanureexaminare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live